Sveikatos sutrikdymas

Į viešumą ši istorija pateko tuomet, kai rugpjūčio 4 dieną 19 val. 06 val. į Kėdainių ligoninę iš Šėtos seniūnijos Pagirių miestelio Žaliojoje gatvėje esančio nuosavo buto be sąmonės pristatytas sunkios būklės 54-erių metų vyras, kuris skubiai pervežtas ir paguldytas į Kauno ligoninę.

Apie sunkios būklės asmenį medikai informavo policiją, mat jiems kilo įtarimų, kad prieš vyrą galėjo būti naudotas smurtas.

Į Pagirius nuvyko pareigūnai

Tuomet į butą Žaliojoje gatvėje Pagirių miestelyje nuvyko policijos pareigūnai. Vietos gyventojai jiems papasakojo, kad dvi dienas nematė savo kaimyno. Pamanė, kad jam kas nutiko.

,,Įprastai mes jį kasdien matydavome, o tąkart po išgertuvių ir nematėme. Tuomet paskambinome jo sugyventinei, ši atsinešė raktus, įėjo į butą ir rado jį. Jis buvo sunkios būklės, be sąmonės, vos kvėpavo, tad skubiai kvietė greitąją. Pasakė, kad žmogus miršta“, – dėstė kaimynai.

Gelbėjo gyvybę

Kadangi pranešta, kad žmogus miršta, į įvykio vietą iškart pasiųsti du greitosios pagalbos medikų ekipažai.

Atskubėję medikai prijungė kvėpavimo ir kitą gyvybinius rodiklius stebinčią įrangą ir skubiai su garso ir šviesos signalais išgabeno vyrą į ligoninę. Čia apžiūrėjus ir įvertinus būklę, jis skubiai išvežtas į Kauną.

Tiria įvykį

Kėdainių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 straipsnio 1 dalį – dėl sveikatos sutrikdymo.

Jei bus nustatyta, kad žmogus susižalojo ne pats, o jį kažkas sužalojo, smurtautojui grės rimti nemalonumai.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Bute Kėdainių rajone rastas sužalotas vyras