D.Ovsianikovas iš Vilniaus siekė prisiteisti 550 tūkst. litų. Byloje nagrinėjami įvykiai siekė 2003-ųjų pavasarį, Vilniuje vykusį rokerių sezono atidarymą. Pavakarį būrys motociklininkų važinėjosi šalia Žemųjų Panerių esančiame Savanorių prospekte. Čia puikios sąlygos jiems demonstruoti savo triukus - dvi eismo juostas skiria žalia veja. Būtent tarp jų esančioje apsisukimo juostoje stovėjo policijos ekipažas - pareigūnai stebėjo, ar rokeriai nepažeidinėja kelių eismo taisyklių.

„Važiuojam, blokuojam!“ - staiga išgirdo vieno policininko žodžius šalia jų tarnybinio automobilio stovėjęs motociklininkas Virginijus Žukauskas. Netrukus jis pamatė atvažiuojančius draugus. „Policijos automobilis labai staigiai pajudėjo iš vietos ir užkirtęs kelią motociklininkams, sustojo“, - liudytojo teigimu, policijos mašina stovėjo tarp antros ir trečios juostos.

Netikėtą kliūtį kelyje išvydęs priekyje važiavęs D.Ovsianikovas dar bandė motociklą stabdyti, tačiau susidūrimo su pareigūnų automobiliu buvo neįmanoma neišvengti. Iš paskos važiavusiems jo draugams pasisekė - jie suspėjo manevruoti ir išvengti susidūrimo.

Iš karto po avarijos policijoje buvo pradėtas tyrimas, tačiau automobilį vairavęs Viešosios policijos patrulių rinktinės policininkas Romas Savčiukas nebuvo nušalintas nuo pareigų, toliau patruliavo gatvėse. Vėliau jis parašė pareiškimą išeiti į pensiją.

Nelaimingą atsitikimą nufilmavo D.Ovsianikovo draugai – tai buvo pagrindinis įrodymas bylą nagrinėjant teisme. Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismas Savčiuką pripažino kaltu dėl pareigų neatlikimo bei kelių eismo taisyklių pažeidimo, dėl ko įvykusioje avarijoje buvo sunkiai sutrikdyta žmogaus sveikata. Buvusiam pareigūnui buvo skirta 60 parų arešto bausmė, tačiau jos vykdymą teismas metams atidėjo.

Lietuvos apeliacinis teismas pabrėžė, kad žalos neatlygins valstybė, nes pareigūnas R.Savčiukas pažeidė kelių eismo taisykles.

D.Ovsianikovas anksčiau priklausė motociklininkų klubui „Ekstremalus greitis“, jis dalyvavo daugelyje sporto varžybų, kai kuriose jų motociklininkas net atstovavo Lietuvą. Jis puikiai demonstravo neįtikėtinus triukus - važiavo nusisukęs nugara į vairą, pastatydamas motociklą ne tik ant galinio, bet ir ant priekinio rato.

Dėl diagnozuotų įvairių lūžių (kojose lig šiol yra metaliniai strypai), suskaldytų sąnarių, pažeistų raumenų audinių ir nervų skaidulų D.Ovsianikovas nebegali lankyti ir bokso treniruočių klube "Viksoras". Jis yra dalyvavęs daugelyje Lietuvos bokso čempionatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)