Antradienio vakarą Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos civilinės saugos skyriaus viršininkas Donatas Gurevičius Delfi informavo, kad pagerėjus matomumui buvo panaudota speciali įranga (zondą turinti videokamera), patikrintas pastatas ir jame pastebėtas tik vieno žuvusio žmogaus kūnas.

Teigiama, jog buvo patikrintas ir butas, kuriame, įtariama, turėjo būti dingęs nepilnametis. Tačiau joks kūnas nepastebėtas.

D. Gurevičius pasakojo negalintis nei patvirtinti, nei paneigti, jog vaiko pastate nėra, nes namas nėra nuodugniai patikrintas, o ir dingusio berniuko mama teigė, kad jos vaikas ten turi būti.

Apie 22.30 val. gaisras Viršuliškėse dar nebuvo likviduotas.

Gelbėtojai ir pareigūnai budi įvykio vietoje

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius informavo, kad šiuo metu įvykio vietoje budi gelbėtojai. Pasiliko dvi autocisternos ir autokopėčios. Kitos pajėgos darbus šiandien baigė.

Teigiama, jog laukiama, kada atvės pastato konstrukcijos. Dėl pavojingos situacijos, griuvusios perdangos gelbėtojai negali atlikti tolesnių darbų – ištraukti rasto žmogaus kūno ir patikrinti, ar nėra daugiau žuvusių asmenų.

Be viso to, dingęs vaikas taip pat nėra surastas.

Su pareigūnais įvykio vietoje budi ir policijos pareigūnai.

Liūdna žinia iš įvykio vietos

Anot policijos, apie 15.38 val. ugniagesiai pareigūnus informavo, kad gaisravietėje Viršuliškių g. buvo rastas apdegusio žmogaus kūnas.

Teigiama, kad rastas žmogaus kūnas labiau panašus į suaugusio.


Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) Civilinės saugos skyriaus viršininkas Donatas Gurevičius praneša, kad gaisro daugiabutyje vietoje, Viršuliškėse, tarp sugriuvusių konstrukcijų, ugniagesiai pastebėjo žmogaus kūną. Vis dėlto, kol kas prie kūno prieiti ir jį identifikuoti ugniagesiai negali.

„Patvirtiname, kad ugniagesiai, atlikdami gaisro gesinimo darbus, tarp sugriuvusių konstrukcijų matė žmogaus kūną, bet kol kas prieiti prie jo, nustatyti asmenybės, pasakyti, ar čia galimai dingęs vaikas, ar ne, dar negalime“, – Eltai teigė D. Gurevičius.

Anot gelbėtojų, 15.35 val. gaisras buvo lokalizuotas, tačiau gesinimo darbai vis dar vyksta.

Vilniaus PGV Civilinės saugos skyriaus viršininkas D. Gurevičius sako, kad šiuo metu Viršuliškėse vis dar vyksta aktyvūs ugnies gesinimo darbai.

„Dar vyksta aktyvūs ugnies gesinimo darbai, nes prie kai kurių sugriuvusių patalpų, konstrukcijų ugniagesiai negali iki galo prieiti“, – kalbėjo jis.

„Mus prižiūri Vilnius Tech universiteto ekspertas, su juo nuolat konsultuojamės dėl ugniagesių saugumo ir dėl konstrukcijų stabilumo. Tikėtina, kad reikės kai kurias konstrukcijas sutvirtinti, kad būtų galima prieiti ir iki galo išžvalgyti tas patalpas, kuriose yra sugriuvusios perdangos ir panašiai“, – pridūrė D. Gurevičius.

Rėkė „gelbėkit vaiką“

Naujienų portalas 15min.lt praneša, kad įvykio vietoje ugniagesys Vytautas Nenartavičius žurnalistus informavo, jog, šiuo metu turimais duomenimis, nukentėjo penki žmonės, o viename butų galėjo būti likęs vaikas.

„Matyt, skaudžiausia informacija yra ta, kad galimai viduje yra likęs vaikas <...>. Ta informacija tokia... Mes ją gavome iš motinos, ji išvežta į ligoninę, tiksliau kol kas pasakyti negalime“, – teigė V. Nenartavičius.

Delfi pavyko sužinoti, kad iš gaisro išvedama moteris rėkė ir vis kartojo, jog gelbėtų jos vaiką.

Apie 10 metų berniukas gali būti tarp 3–4 pastato aukštų, nes nugriuvo butų perdanga. Gelbėtojai išsijuosę dirba įvykio vietoje.

Pirminiais duomenimis, sprogimo metu prie daugiabučio esančiame darželyje buvo apie 150 vaikų, jie evakuoti. Dabar minimoje vietoje priglausti evakuoti namo gyventojai. Apie 40-čiai žmonių teikiami šilti gėrimai ir būtini daiktai.

Įvyko sprogimas

Kaip informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, 11.15 val. buvo gautas pranešimas, jog Vilniuje, Viršuliškių g., kilo gaisras penkių aukštų daugiabutyje.

Pirminiais duomenimis, dega keturi butai (ketvirtame ir penktame aukštuose).

Bendrasis pagalbos centras informavo, kad daugiabučiame name įvyko dar ir sprogimas. Anot liudininkų, sprogo dujos.


Iš daugiabučio evakuoti gyventojai, 5-ame aukšte buvę žmonės iškelti autokopėčiomis.

Anot ugniagesių, iš degančio buto gelbėtojai išnešė vieną žmogų, jį perdavė medikams.

Nukentėjo keturi žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė informavo, kad iš degančio buto gelbėtojai išnešė vieną žmogų, iš viso gaisro metu nukentėjo keturi žmonės (trys moterys ir vyras). Visi asmenys išgabenti į ligoninę.

Į didžiulį gaisrą Viršuliškėse išsiųsta dar daugiau gelbėtojų, iš viso yra atvykusių 10 ugniagesių autocisternų ir autokopėčių.

Gaisro metu buvo pažeistos namo konstrukcijos, griuvo degančių butų perdanga. Teigiama, jog tai dar labiau apsunkino gesinimo darbus.

Be ugniagesių, įvykio vietoje dirba gausios pareigūnų pajėgos, yra uždarytos gatvės, taip pat budi ir kelios GMP medikų brigados.

Pasisakė Vilniaus miesto meras ir Lietuvos vidaus reikalų ministrė

„Dėl daugiabutyje Viršuliškėse kilusio gaisro evakuoti 30 butų gyventojai, dabartinėmis žiniomis, nukentėjo 5 žmonės.

Šiuo metu evakuoti gyventojai prisiglaudė šalia esančiame darželyje, kur jiems suteikiama svarbiausia pagalba ir informacija. Vilniaus miesto savivaldybė rūpinasi laikinu gyventojų apgyvendinimu.

Netekti namų yra didžiulė tragedija. Didelės stiprybės ir sveikatos nukentėjusiems“, – feisbuke rašo Valdas Benkunskas.

Įvykio vietoje pasirodė ir Agnė Bilotaitė.

„Naujieji metai prasidėjo skaudžia nelaime Vilniuje. Nuvykome į gaisro vietą Viršuliškėse, kur dirba gausios ugniagesių ir policijos pajėgos.

Tik sužinojusi apie nelaimę susisiekiau su Vilniaus miesto meru Valdu Benkunsku – savivaldybė įsipareigojo pasirūpinti namo gyventojais, kurie kol kas negali grįžti į namus.

Nukentėjusiems teikiama medikų pagalba.

Teritoriją aplink daugiabutį policijos pareigūnai saugos tol, kol gyventojams bus saugu sugrįžti.

Apie gaisro priežastis kol kas kalbėti sudėtinga, jos paaiškės atlikus tyrimą.

Dėkoju pareigūnams už didžiules pastangas gesinant gaisrą ir gelbstint žmones. Dabar svarbiausia – užtikrinti namo gyventojų saugumą“, – rašo A. Bilotaitė.

Tapote įvykių liudininkais, užfiksavote nelaimę? Kviečiame dalintis el. paštu pilieciai@delfi.lt.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)