Kaip informavo policija, pirmadienį 12.21 val. buvo gautas vyro pranešimas, kad šiuo metu jis randasi ant mobiliojo ryšio operatoriaus bokšto, esančio Pilaitės mikrorajone, už parduotuvės „Moki-veži“.

Vyras teigė, jog kyla grėsmė jo gyvybei ir sveikatai.

Pilietis pareigūnus informavo atsiųsdamas laišką į info@policija.lt.

Pirminiais duomenimis, Baltarusijos pilietis ant bokšto pakabino dar ir Baltarusijos istorinę vėliavą. Jis reikalavo, kad atvyktų Migracijos pareigūnai, kurie išduotų leidimą jam gyventi Lietuvoje.

Atvyko net derybininkai

Kaip įvykio vietoje paaiškėjo, baltarusis bokšte sėdi nuo ankstaus ryto, tačiau į pareigūnus kreipėsi tik po pietų. Pasirodo, kad jis į aptvertą bokšto teritoriją pateko nukirpęs spygliuotą vielą ir perlipęs tvorą.

Dėl mobiliojo ryšio operatoriaus bokšte „protestavusio“ vyro atvyko ugniagesiai, pareigūnai, bei „Aro“ derybininkai.

Iš pradžių vyras reikalavo Migracijos darbuotojų, vėliau užsimanė ir žurnalistų.

Su bokšte buvusiu vyru kalbėjo policininkai bei ugniagesiai, tačiau jis paklausė tik atvykusių derybininkų ir nulipo žemyn pats.

Politinio prieglobsčio prašytojas

Nuo bokšto nulipęs 1986 metais gimęs vyras žurnalistams pasakojo, kad nuo 2020 metų yra politinio prieglobsčio prašytojas. Jis tokiam žingsniui ryžosi dėl savo įsitikinimų, nes tėvynėje buvo persekiojamas.

Vyras teigė, kad nuo 2020 metų bylinėjasi teismuose, teismai jį palaiko, o Migracijos departamentas atsisako išduoti jam užsieniečio pasą.

Baltarusis 4 metus gyvena prieglobsčio prašytoju, be dokumentų.

Vyras pasakojo, kad Lietuvoje dirba nelegaliai, nes oficialiai negali įsidarbinti. To jis padaryti negali, nes turi tik prieglobsčio prašytojo dokumentus, o su jais banko sąskaitos neleidžia atidaryti.

anot baltarusio, jis savo šalyje dirbo rinkimų štabe, rinko parašus, taip pat dalyvavo įvairiose iniciatyvose.

Jis prašo Migracijos departamento, kad išduotų užsieniečio pasą, kad galėtų ramiai gyventi Lietuvoje.

Situacijos nekomentuoja

Migracijos departamento Vyriausiasis patarėjas Rokas Pukinskas Delfi informavo, kad informacija yra konfidenciali.

„Migracijos departamentas šios situacijos nekomentuos, kadangi tai susiję su asmeniniais neviešo asmens, šiuo atveju – užsieniečio, duomenimis. Tokių asmenų bylose esanti informacija yra konfidenciali“, – teigė R. Pukinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)