„Po vestuvių bus pasimatymas, atvažiuos brolis“, – pirmadienį Vilniaus apygardos teisme pareiškė iš narkotikų, įtariama, mažiausiai pusę milijono užsidirbęs E. Navickas.

„Pradžia suplanuota 10 val.“, – E. Navickui dar nebaigus kalbėti pareiškė jo išrinktoji Edita Novosiolova.

Savo vestuvių datą būsimi sutuoktiniai paskelbė, kai teisėja Angelė Ikasalienė pradėjo derinti posėdžių datas sunkiais nusikaltimais kaltinamo nusikalstamo susivienijimo byloje. Kaltinamieji ir jiems atstovaujantis advokatas norėjo tik vieno – atšaukti jau iš anksto suplanuotą posėdį, nes kitaip neįvyks tądien suplanuotos vestuvės.

„Reikalas svarbus, jeigu kitaip neišeina, teks atšaukti“, – atsiduso teisėjų kolegijos pirmininkė.

Prieš metus demaskuoto nusikalstamo susivienijimo bylos pirmadienį teismas kol kas dar net negalėjo pradėti nagrinėti iš esmės – dėl užimtumo kitose bylose negalėjo atvykti visų kaltinamųjų advokatai. Teisėjai žada bylą, kurią sudaro net 67 tomai, paskelbti prioritetine – taip jie galės nedalyvauti kituose iš anksto suplanuotuose posėdžiuose.

Į kaltinamųjų suolą sėdo net keturiolika asmenų – E. Navickas ir jo mylimoji E. Novosiolova, Darius Bulašas, Ramūnas Skrabulis, Gediminas Surdokas, Virginijus Gruodis, Ričardas Gruodis, Aleksandras Syčevojus, Sergejus Eltermansas, Linas Sakavičius, Renaldas Velička, Darius Dementavičius, Rimas Janulevičius ir Aidas Urbutis. Jų bylą teismas žada nagrinėti mažiausiai pusmetį.

Net septyni kaltinamieji teismo laukia už grotų – jie kaltinami dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo, vadovavimo jam, dalyvavimo jo veikloje, dėl neteisėto disponavimo labai dideliais kiekiais psichotropinių medžiagų, pasikėsinimo gabenti ir jų gabenimo per Lietuvos valstybės sieną, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, netikrų pinigų laikymo, neteisėto praturtėjimo, nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo ir kitų nusikaltimų

Ikiteisminio tyrimo metu Vilniaus apygardos prokuratūra nustatė, kad nusikalstama grupuotė veikė Lietuvoje ir Švedijoje.

Bylos duomenimis, nusikalstamą susivienijimą įkūrė trys jau anksčiau teisti kaltinamieji. Jie savo veiklai jie pasirinko asmenis, kuriuos siejo nuolatiniai tarpusavio ryšiai, vaidmenų ir užduočių pasiskirstymas.

Nustatyta, kad grupuotė veikė nuo 2011-ųjų rugpjūčio iki 2012-ųjų kovo – per šį laikotarpį kaltinamieji kontrabanda iš Lietuvos į Švediją ir Daniją ne kartą gabeno bei pasikėsino gabenti labai didelius kiekius psichotropinių medžiagų.

Atliekant tyrimą iš neteisėtos apyvartos išimta per 90 kg metamfetamino miltelių.

Sulaikius grupuotės narius pareigūnai E. Navicko namuose per kratą rado 433 tūkst. Lt. Dar kito nusikalstamo susivienijimo organizatorių namuose aptikta apie 65 tūkst. Lt įvairia valiuta.

Prokurorai yra pranešę, kad grupuotės nariai Lietuvoje per kitus asmenis atlikdami finansines operacijas bei sudarydami sandorius legalizavo dideles sumas nusikalstamu būdu įgytų pinigų ir didelės vertės turtą bei neteisėtai disponavo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)