Kaip informavo Policijos departamentas, birželio 18 dieną 16 val. 43 min. Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad birželio 17 d. apie 18 val. į Klaipėdos ligoninę iš Klaipėdos, pristatytas ir pervežtas į Kauno ligoninę berniukas (gim. 2023 m.).

Aplinkybės nustatinėjamos.

Teigiama, jog yra surinkta medžiaga dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui.

„Kūdikis gydomas Kauno klinikose. Jo būklė stabili, pavojus gyvybei negresia, jis yra tėvų apsuptyje. Gerbdami šeimos privatumą, daugiau informacijos suteikti negalime“, – Eltą informavo Kauno klinikos.

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė Viktorija Jonuitė Eltą informavo, kad kol kas ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas, vyksta aplinkybių patikslinimas, todėl papildomos informacijos nėra.

Šeima vaiko teisių gynėjams nebuvo žinoma

Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gintarė Noliūtė Delfi pakomentavo apie įvykį.

„Šiuo metu kūdikis yra saugus, medikų priežiūroje, tad linkime jam kuo greičiau pasveikti.

Pranešimą apie nukentėjusį kūdikį gavome iš policijos, šiuo metu palaikome ryšį su tėvais, tikslinamės įvykio aplinkybes. Anksčiau šeimai pagalbos nebuvo prireikę.

Vaiko teisių gynėjai yra pasirengę padėti ir reaguoja į kiekvieną gautą pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą, o ištikus krizinei situacijai konsultuoja šeimos narius bei tikslingai nukreipia pas kitus specialistus – psichologus, medikus, socialinius darbuotojus, teisininkus ir kt.

Įprastai gavę pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą, vykstame į šeimą ir visada individualiai bendraujame su kiekvienu šeimos nariu, išklausome vaiko nuomonę, jeigu pagal amžių ir sveikatos būklę jis gali ją išsakyti. Vertindami vaikų situacijas šeimoje, siekiame identifikuoti galimas problemas ir drauge ieškome geriausių sprendimo būdų, kurie padėtų įveikti šeimai sunkumus ir leistų kiekvienam jos nariui jaustis saugiai“, – informavo G. Noliūtė.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją