Pernai rugpjūtį į ligoninę Panevėžyje iš miesto pramonės rajono atvežtas jaunuolis su šautine žaizda galvoje. Sužeistasis buvo operuojamas, jam nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas. Ekspertai nustatė, kad buvo iškilęs pavojus jaunuolio gyvybei.

Iškart po įvykio policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį – kartu buvusį jaunuolio bičiulį A. Ž. Buvo surastas ir ginklas – 9 mm kalibro dujinis pistoletas bei 11 šovinių su guminėmis kulkomis. Leidimo jiems laikyti panevėžietis neturėjo.

Dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmai, išnagrinėję baudžiamąją bylą, birželio 19 d. A. Ž. paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį dėl abiejų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų. Sunkinančiomis aplinkybėmis teismas pripažino tai, kad minėtas asmuo yra pripažintas recidyvistu, o nusikalstamas veikas padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Subendrinęs bausmes su anksčiau kaltinamajam skirta ir neatlikta, teismas jam skyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę bei 2900 eurų baudą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją