Policija davė nurodymus


Pirmadienį į devynmetės paiešką susirinkusiems gyventojams policija davė nurodymus.

„Ieškome mergaitės, devynerių metų amžiaus. Jos požymiai – apie 1,40 metro ūgio, liekno kūno sudėjimo. <...>. Su savimi turėjo telefoną ir juodą kuprinę. Ieškome arba paties vaiko, arba daiktų“, – susirinkusiems sakė policijos atstovas.

Jis kalbėjo, jog ieškoma teritorija bus padalinta į sektorius, sektorių prižiūrės pareigūnai.

„Sektoriai nebus maži, laikomės drausmės. Išsirikiuojame ir einame ta teritorija. Pasižiūrime šulinius, laiptines, vandens telkinius, gal kas nors įlūžęs šviežiai. Yra įvairių versijų“, – kalbėjo policijos pareigūnas.

„Vaiko teisių gynėjai iki šio sukrėtusio įvykio nebuvo gavę jokių pranešimų, kad šeimai gali reikėti paslaugų. Po įvykio su šeima susisiekėme, pasiūlėme pagalbą. Laukiame gerų žinių, kad mergaitę pavyks rasti“, – informavo Alina Žilinaitė, Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėja.

Paieška vyko visą naktį


Viena moteris feisbuke pranešė, esą jos mama matė ieškomą mergaitę ir kažkokį vyrą Chemijos g., paskutinėje viešojo transporto stotelėje, apie 17 val.

Moteris teigia išgirdusi garsiai rėkiančią mergaitę, todėl bėgo atgal, bet nespėjo. Ši informacija buvo perduota policijai.

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad tokia informacija buvo gauta ir ji tikrinama.

„Visą naktį ir dabar paieška vyksta intensyviai. Naktį aktyviai darbavosi Kauno policijos pajėgos, kinologai su šunimis ir Raudonojo Kryžiaus atstovai buvo prisijungę.

Taip pat labai aktyviai, nepaisant oro sąlygų ir nakties meto, jungėsi gyventojai. Jų buvo dešimtys, o gal net šimtai“, – sako Kauno policijos atstovė.

Patikrintos ir tikrinamos įvairios teritorijos, peržiūrimi vaizdo įrašai, galintys patvirtinti ar paneigti 22 val. 45 min. gautą informaciją, kad mergaitė apie 17 val. matyta stotelėje su vyru šalia neaiškios markės automobilio.

Peržiūrimos miesto stebėjimo kameros


Pirmadienį paieškos tęsiamos, pagalbą siūlo kitos specialios tarnybos, pareigūnai peržiūri mieste veikiančių kamerų įrašus.

Policijos atstovė pabrėžia, kad šiuo metu pareigūnai naujai instruktuojami, kaip efektyviai tęsti mergaitės paieškas.

„Šiuo metu toliau vyksta naujas instruktažas visų tų, kurie vykdo paiešką. Vėl perskirstome teritorijas, paieška ir toliau vykdoma fiziškai, kita dalis pareigūnų toliau dirba su įvairiais vaizdo įrašais, jų yra didelis kiekis“, – sakė Kauno apskrities VPK atstovė.

Feisbuke sukurtos kelios mergaitės paieškai skirtos grupės. Vis dėlto policija ragina informacija apie dingusią mergaitę visų pirma dalintis su pareigūnais.

„Mūsų prašymas pats didžiausias, kad tie, kurie turi iš tikrųjų tyrimui reikšmingos informacijos, pirmiausia apie tai parašytų ne socialiniuose tinkluose, o nedelsdami paskambintų skubiosios pagalbos telefonu ir informuotų pareigūnus“, – sakė O. Vaitkevičienė.

Paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos g.


Mažametė sekmadienį išėjo iš namų Kaune ir dingo.

Išeidama vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).

Žinančius mergaitės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskrities policijos pareigūnus telefonu 8 700 60600 arba skubiosios pagalbos telefonu 112.

Pareigūnai praneša, kad paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos g.

Policija dar kartą prašo gyventojų, kurie maždaug nuo 16 val. 20 min. iki 17 val. 20 min. važiavo Chemijos g. ir turi vaizdo registratorius, būtinai peržiūrėti vaizdo įrašus. Kiekviena detalė svarbi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)