Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2024 m. balandžio mėnesį Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę, sulaikė Latvijos Respublikos piliečių automobilį, kuriame buvo gabenami nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvos Respublikoje neturintys užsieniečiai. Vienas iš kaltinamųjų automobiliu gabeno migrantus, o kitas vykdė iš anksto suplanuotą aplinkos stebėjimą, siekdamas įspėti bendrininką apie galimus pavojus.

Tyrimo duomenimis, vaikinai neteisėtai iš Latvijos per Lietuvos sieną gabeno 14 nelegalių migrantų – 12 Indijos Respublikos piliečių bei 2 Nepalo Federacinės Demokratinės Respublikos piliečius.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamieji veikė dėl savanaudiškų paskatų, iš organizatoriaus už nusikalstamos veikos padarymą siekdami gauti pažadėtą ne mažesnį kaip 6 tūkst. eurų piniginį atlygį.

Išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą Kauno apygardos teismas jaunuolius pripažino kaltais. Teismas V. J. skyrė 1 metų 3 mėnesių, o A. R. – 9 mėnesių 2 dienų trukmės laisvės apribojimo bausmę be intensyvios priežiūros, įpareigojant nuteistuosius per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose. Teismo nuosprendžiu V. J. įpareigotas tęsti darbą, o A. R. – tęsti mokymąsi.

Teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją