Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba praneša, kad iškvietimas gautas apie 21 val. Apie avariją pranešė neprisistatęs žmogus.

Pranešėjas teigė, kad šalikelėje ant šono nuvirto dujovežis, jaučiamas dujų kvapas. Atvykę ugniagesiai įvykio vietoje rado šalikelėje apvirtusį vilkiką „Iveco Stralis“ su ukrainietiškais valstybiniais numeriais. Sunkvežimis su prikabinta dujų transportavimo priekaba buvo atsitrenkęs į atitvarus.

Dujovežis vežė 20 t butano dujų. Priekaba buvo pažeista, tekėjo dujos. Dėl eismo įvykio buvo uždarytas išvažiavimas iš magistralės A5 į Sasnavos sen., Puskelnių k., Vienkiemių g.

Ugniagesiai dirbo su kvėpavimo aparatais, jie išmatavo dujų koncentraciją įvykio vietoje. Greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo ukrainietį vairuotoją. Jis važiuoti į ligoninę atsisakė. Gelbėtojai atjungė vilkiko akumuliatorių ir surinko ant kelio išsiliejusius techninius skysčius.

Pažeista dujų priekaba buvo aušinama vandeniu, kol atvyko kita dujų cisterna ir perpumpavo dujas iš apvirtusio vilkiko. Vanduo cisternos aušinimui buvo vežiojamas iš hidranto, esančio 2 km nuo įvykio vietos.

Avarijos aplinkybes aiškinasi policija.