„Dažniausiai į nusikaltėlių įtaka patenka vaikai iš pažeidžiamiausių grupių – tai yra tėvų globos netekę nepilnamečiai, vaikai iš socialinės rizikos šeimų. Baisiausia, kad neretai tokių vaikų tėvai puikiai žino, kuo užsienyje užsiima vaikai ir tam neprieštarauja, nes ir patys už tai gauna pinigų“ – pranešime cituojama vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė sako, kad prevencija ir kova su prekyba vaikais yra viena iš tarptautinės politikos prioritetinių sričių, tačiau Lietuvoje šiai problemai skiriama per mažai dėmesio.

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, atsižvelgdama į gautą informaciją, jog Tauragės apskrityje gyvenančios nepilnametės vežamos į užsienį (Norvegiją, Prancūziją, Didžiąją Britaniją), kur jos verčiamos užsiimti prostitucija ir vogti, Tauragės apskrityje atliko 15 mokyklų vyresnio mokyklinio amžiaus (5 – 12 klasių) moksleivių apklausą apie prekybą žmonėmis.

Apklausa parodė, kad vaikai nelabai žino, kas yra prekyba žmonėmis, kokios prekybos žmonėmis formos būna, kaip apsisaugoti ir kur reikėtų kreiptis pavojaus atveju.

"Ne pirmi metai oficiali statistika teigia, kad Lietuvoje beveik nėra nepilnamečių prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukų. Tačiau ta situacija, kurią matome mes ir kitos vaikų pagalbos organizacijos, rodo, kad tai toli gražu ne tiesa. Tyli atsakingos tarnybos, tyli ir aukos - nusikalstamas pasaulis tuo naudojasi" - sako Lietuvos Carito projekto „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms“ koordinatorė Kristina Mišinienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)