Ikiteisminis tyrimas pradėtas šių metų balandžio 18 d. , kai Vilniuje, šalia Gariūnų turgavietės, patikrinti sustabdytas automobilis „Opel Insignia“.

Patikrinus automobilio ir vairuotojo dokumentus paaiškėjo, kad automobiliui neatlikta techninė apžiūra, o vairuotojas neturi privalomo civilinės atsakomybės draudimo. Iš automobilio salono sklido kanapių kvapas. Nuspręsta išsamiau patikrinti automobilį.

Ant galinės sėdynės pareigūnai pastebėjo krepšį, jame buvo 9 plastikiniai paketai su žalia augaline medžiaga. Įtariama, kad tai – kanapės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Tyrimą perėmę Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė vietą, kur gyveno įtariamasis. Bute Vilniuje buvo atlikta krata, rasti du lagaminai su kanapėmis. Iš viso aptikta apie 11 kg kanapių, jos buvo supakuotos taip pat, kaip ir rastos automobilyje. Rastos ir pakavimo priemonės.

Preliminari aptiktų kanapių vertė gali siekti apie 70 000 eurų.

Įtariamasis suimtas trims mėnesiams. Jam gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Anot kriminalistų, tyrimas tęsiamas, sulaikytų įtariamųjų bus daugiau.

Nusikaltimus su narkotikais tiriantys pareigūnai pastebi, kad kanapės išlieka populiariausiais kvaišalais Lietuvoje.