Taip nustatė teismas, išnagrinėjęs prokuratūros pateiktus ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis.

„Nieko nenoriu aiškinti“, – D. Romanovskienė DELFI nebuvo linkusi atskleisti savo verslo subtilybių ir pokalbį telefonu baigė net neatsisveikinusi.

Verslininkė 2011-aisiais su nušalintojo prezidento Rolando Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas“ nesėkmingai bandė užimti Kauno rajono tarybos nario vietą.

Tuo metu teismas nutarė, kad dėl D. Romanovskienės padarytų buhalterinę apskaitą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) specialistai iš dalies negalėjo nustatyti gedulo namų veiklos, turto ir įsipareigojimų dydžio bei struktūros, patikrinti mokesčių apskaičiavimo, deklaravimo ir sumokėjimo teisingumo.

Pasak pareigūnų, taip ir liko neaišku, kas gedulo namuose dėjosi nuo 2007-ųjų sausio 1-osios iki 2010-ųjų gruodžio 31-osios.

Visgi VMI specialistai atskleidė, kad šiuo laikotarpiu D. Romanovskienė iš Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kauno skyriaus bei Kauno miesto ir rajono savivaldybių gavo mirusiems asmenims priklausančias išmokas ir pensijas. Bendra suma – 758 tūkst. 330 Lt.

Paimti šiuos pinigus gedulo namų vadovė turėjo teisę – tokį leidimą jai suteikdavo mirusiųjų artimieji.

Ikiteisminio tyrimo metu D. Romanovskienė tyrėjams aiškino, gautas išmokas panaudodavo apmokėti laidojimo ir šarvojimo paslaugoms atlyginti.

„Šių lėšų nepasisavinau, tiesiog bendrovės buhalterijoje nepilnai atsispindi gautos pajamos ir patirtos išlaidos“, – moteris pripažino kaltę dėl pateiktų kaltinimų.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po VMI atliko patikrinimo.

Gedulo namų vadovės baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė D. Romanovskienei skirti 40 MGL dydžio (5 200 Lt) baudą, tačiau ji buvo sumažinta trečdaliu – procesas buvo užbaigtas baudžiamuoju įsakymu, sutaupant valstybės lėšas. Tokiu būdu teismas nutarė, kad gedulo namų direktorė į valstybės biudžetą turi sumokėti 26,67 MGL dydžio (3 467,10 Lt) baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)