Priešgaisrinės apsaugos departamentas praneša, kad birželio 30 d. apie 16 val 16 min. Klaipėdoje, II-ojoje Melnragėje, jūroje skendo žmogus. Pirmieji į pagalbą atskubėjo paplūdimio gelbėtojai. Jie ištraukė skendusią moterį.

Sąmoninga nukentėjusioji buvo nuvežta į centrinę paplūdimio gelbėtojų stotį.

Po dviejų valandų gautas antras iškvietimas. Klaipėdos ugniagesiai informuoti, kad Baltijos jūroje ties Smiltynės g., persikėlus iš naujosios perkėlos į Smiltynę, prie gelbėjimo stoties skęsta 1981 m. gimęs vyras.

Atvykus gelbėtojams, vyro jau nebuvo matyti. Apie 18 val. 40 min. paiešką pradėjo sraigtasparnis. Skenduolio ieškojo 2 narai, 3 ugniagesiai gelbėtojai plaukikai, 3 paplūdimio gelbėtojai ir vienas paplūdimio gelbėtojas su vandens motociklu.

Žmogaus buvo ieškoma 200 m spinduliu nuo nelaimės vietos vandenyje ir nuo kranto. Apie 21 val. 10 min. dėl artėjančios audros paieška nutraukta.

Šeštadienio rytą Melnragėje paskendo dvi mergaites jūroje gelbėjęs vyras. Jos maudėsi be tėvų ir kabant raudonai vėliavai. Gelbėtojai tuo metu dar nedirbo – jie darbą pradeda 9 val. ryte.

Pranešimas apie skęstančias mergaites ties Audros gatve, I-ojoje Melnragėje, buvo gautas po 8 val.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, atvykus tarp bangų, apie 100 metrų nuo kranto, pastebėtas žmogus.

8.19 val. vandenyje pastebėtas kitas žmogus, galimai mergaitė. Į pagalbą buvo pasitelkti pasieniečių kateriai „Mingė“ ir „Boomeranger“, taip pat sraigtasparnis.

8.33 val. ant vandens paviršiaus plūduriavo mergaitė, kito žmogaus nebesimatė. Naras su gelbėjimo virve partempė mergaitę į krantą. Mergaitė sąmoninga ir sušalusi perduota medikams, išvežta į gydymo įstaigą.

9.09 val. apie 30 metrų nuo kranto gelbėtojai rado vyro kūną, jis su vandens motociklu transportuotas į krantą. Medikai konstatavo vyro mirtį. Iki atvykstant ugniagesiams skendusią mergaitę gelbėjo du vyrai.

„Birželio mėnesį, per paskutines pusantros savaitės, skendo septyni žmonės, iš jų keturi vaikai. Šeši žmonės išgelbėti. Du vaikai iš tų išgelbėtų maudėsi be tėvų, nors pagal jų amžių tėvų priežiūra buvo būtina. Paplūdimio taisyklės draudžia maudytis vieniems vaikams iki 14 metų“, – Eltai pirmadienį sakė Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki.

Pasak jo, šeštadienį jūroje buvo stiprus bangavimas, kabėjo maudytis draudžianti raudona vėliava.

„Teko nuolat įspėti žmones, kad maudytis draudžiama. Sekmadienį buvo galima maudytis, tačiau pūtė labai stiprus šoninis vėjas, vyravo 30 laipsnių karštis“, – pasakojo uostamiesčio gelbėtojų vadas.