Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvykstantį, 34-erių Latvijos piliečio vairuojamą automobilį „Ford S-Max“ su latviškais registracijos numeriais.

Kontrolės metu latvio pateiktas neva Lenkijoje jam išduotas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams sukėlė abejonių. Apžiūrėję jį dokumentų tyrimo prietaisu, VSAT pareigūnai nustatė, kad dokumentas, kaip įtariama, – suklastotas. Jo mikrotekstas, optiškai kintantis elementas, holografinė plėvelė ir UV apsauga – imituoti, dokumento užpildymas atliktas spalvotu rašaliniu spausdintuvu.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai taip pat nustatė, kad latvis vairavo automobilį neturėdamas šios teisės. Teisė vairuoti transporto priemonę vyrui atimta Latvijoje.

Pasieniečiai vairuotoją sulaikė 48 valandoms ir uždarė į areštinę. Automobilį perdavė vėliau atvykusiam jo įgaliotam asmeniui, pateikusiam reikiamus dokumentus.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Griežčiausia už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bausmė – ketverių metų laisvės atėmimas.

Be to, vyrui už vairavimą, kai tokia teisė atimta, Kalvarijos pasieniečiai surašė administracinio nusižengimo protokolą ir skyrė 450 eurų baudą bei poveikio priemonę – specialiosios teisės pusmečiui atėmimą (galimybę įgyti teisę vairuoti transporto priemones).

Po paros, skyrus kardomąją priemonę – užstatą, Latvijos pilietis buvo paleistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją