Birželio 30 d. apie 7 val. į sostinės policiją kreipėsi 1976 m. gimusi moteris. Ji pranešė, kad namuose Gėlūnų g. vaikšto neblaivus agresyvus vyras su šaunamuoju ginklu.

Pareigūnai įvykio vietoje šalia namų rado neteisėtai laikomą dujinį revolverį „ROHM RG 59N“. 1980 m. gimusiam vyrui nustatytas vidutinis girtumas (2,45 prom.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis. Už tai baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Sekmadienio vakarą, apie 18 val. 16 min., policija iškviesta į Kėdainių r., Pašilių k.

1959 m. gimusi moteris pranešė, kad namo kieme vyras jai grasina daiktu, panašiu į ginklą.

Policija sulaikė 1967 m. gimusį įtariamąjį. Pas jį rastas neteisėtai laikomas pistoletas „Reck“. Sulaikytajam nustatytas sunkus girtumas (3,88 prom.). Vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.