Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė, kad 51 metų R. Povilauskui skiria ne tik draudimą 2 metus sėstis prie automobilio vairo, bet ir 2 tūkst. Lt baudą. Tai – švelniausia įstatyme numatyta sankcija.

Teisėja Nida Vigelienė nutarime, kurį dabar jau buvęs pareigūnas galės skųsti apeliacine tvarka, pažymėjo, jog neginčijamai įrodyta, kad R. Povilauskas vairavo transporto priemonę neblaivus – tai vienas pavojingiausių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų. Tokiu savo elgesiu pareigūnas kėlė grėsmę ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumui.

„Sutinku, važiavau išgėręs, nepagalvojau, kad tai paveiks, tuo metu man buvo sunkus laikotarpis, buvau pas draugus, šimtą gramų išgėriau, tą naktį nemiegojęs buvau, ir tada mane sulaikė – negaliu paaiškinti, kodėl sėdau prie vairo“, – teisme teisinosi 22 metus policijoje dirbęs R. Povilauskas.

Bylos duomenimis nustatyta, kad ne darbo metu prie automobilio „Škoda Octavia“ vairo sulaikytas pareigūnas į alkoholio matuoklį liepos 27 d., apie 15.25 val., Minsko pl. „pripūtė“ 2,31 prom. alkoholio.

Iš karto po šio įvykio R. Povilauskas buvo nušalintas nuo pareigų, o netrukus – ir atleistas iš darbo.

„Kadangi suteršiau policijos vardą, mane automatiškai pagal policijos statutą atleido iš pareigų“, – teisme guodėsi vyras. Jis pažymėjo, kad už nepriekaištingą tarnybą yra gavęs įvairių apdovanojimų.

Tuo metu policijai R. Povilauską sulaikyti padėjęs Vilniaus universiteto darbuotojas Robertas Volodka pareigūnams yra teigęs, kad važiuojant link Nemėžio vairuotojas sukėlė avarinę situaciją. Pasak jo, apie tai buvo pranešta bendruoju pagalbos telefonu – pareigūnai sureagavo žaibiškai.

„Vairuotojas man grasino susidorojimu, be to, mane ir kartu važiavusį draugą nufotografavo“, – sakė liudytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)