Kauno apylinkės teismas praneša, kad 2022 m. gruodžio 10 d. neblaivus ir agresyviai nusiteikęs nepilnametis, per mobiliąją programėlę užsisakė maisto ir nurodė, kad atsiskaitys grynaisiais pinigais. Bylos duomenimis, jau tada paauglys buvo nusprendęs už maistą nemokėti.

Maisto kurjeris atvežė maždaug 32 eurų vertės užsakyto maisto. Nepilnametis jį išplėšė iš rankų, smogė ir grasindamas peiliu, reikalavo atiduoti pinigus.

Kaltinamasis teisme prisipažino, bet teigė, kad visų įvykio aplinkybių nelabai prisimena, nes buvo neblaivus. Jaunuolis jau yra baustas administracine tvarka.

Teismas pažymėjo, kad sprendžiant klausimą dėl baudžiamosios atsakomybės nepilnamečiui, prioritetas teikiamas jo pataisymui, neizoliuojant nuo visuomenės, t. y. skiriant auklėjamojo poveikio priemones, kontroliuojant elgesį, sulaikant nuo naujų nusikaltimų bei palaipsniui pratinant prie normalaus, visuomenei priimtino gyvenimo būdo.

2024 m. vasario 12 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu nepilnametis pripažintas kaltu dėl plėšimo. Jam skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant metams.

Taip pat paskirta auklėjamojo poveikio priemonė – elgesio apribojimas 8 mėnesiams, įpareigojant šiuo laikotarpiu mokytis, dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., išskyrus atvejus, kai tai susiję su mokslu, darbu arba sveikata ir viso laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Byloje taip pat tenkintas nukentėjusiojo civilinis ieškinys 1 tūkst. 500 eurų neturtinės žalos atlyginimui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją