Kaip informavo policija, liepos 8 d., apie 17 val. 50 min., buvo gautas pranešimas, kad Druskininkuose, Vytauto g., neblaivus vyras (gim. 1991 m.) savo elgesiu viešoje vietoje, įžeidė aplinkinių orumą ir dorovę.

Pirminiais duomenimis, pranešėjas pareigūnams teigė, jog pilietis gatvėse šlaistėsi su daiktu, panašiu į peilį.

Pasirodo, kad vyras, sužinojęs, jog atvykta tarnybos, bandė bėgti – pasišalinęs iš įvykio vietos atsigulė ant šaligatvio ir bandė vaidinti, kad jis yra auka.

Įžeidinėjo pareigūnus

Aiškinantis aplinkybes pilietis tapo įžūlus. Jis nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, atsisakė nusistatyti girtumą, savo elgesiu ir necenzūriniais žodžiais įžeidė pareigūnų garbę ir orumą.

Teigiama, jog vyras pareigūnus vadino laisvo elgesio asmenimis ir kitais epitetais, taip pat aiškino, jog išmes juos iš darbo.

Pradėtos administracinės teisenos pagal LR ANK 484 str. 2 d. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose), 508 str. 1 d. (statutinio valstybės tarnautojo, kario ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas), 506 str. 4 d. (statutinių valstybės tarnautojų, karo policijos, Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnybos ar žvalgybos pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymas).

Rasta narkotikų

Anot policijos, apžiūrint asmenį, jo rankinės kišenėlėje rasta, įtariama, augalinės kilmės narkotinės ar psichotropinės medžiagos.

Policijos pareigūnai agresyvų ir stipriai neblaivų vyrą sulaikė.

Dėl rastų narkotikų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)