Policija praneša, kad rugpjūčio 29 d., apie 1 val., Šalčininkų r., nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu ir prisistatę „Google“ atstovais, iš vyro (gimusio 1968 m.) apgaule išviliojo asmens ir elektroninės bankininkystės duomenis bei jo vardu paėmė 5 000 eurų vartojimo kreditą.

Taip pat rugpjūčio 29 d., apie 14 val. 20 min., Vilniuje, nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu ir prisistatę banko bei policijos atstovais, iš moters (gimusios 1957 m.) banko sąskaitos apgaule išviliojo 10 300 eurų.

Dėl įvykių buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 182 str. 1 d. (sukčiavimas).

Nurodoma, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)