Kaip informavo Policijos departamentas, liepos 1 d., apie 16 val. 56 min., iš Trakų r., į Vilniaus ligoninę buvo pristatytas ir paguldytas berniukas (gim. 2024 m.).

Pirminiais duomenimis, kūdikis tą pačią dieną, apie 16 val. 30 min., namuose iškrito iš vaikiško vežimėlio.

Anot policijos, pareigūnai apie įvykį sulaukė pranešimo iš medikų. Buvo informuota, jog vaikas krito iš 2 metrų aukščio.

Dėl įvykio surinkta medžiaga pagal LR BK 140 str. 3 d. (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

Nelaimingas atsitikimas

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Baranauskienė Delfi informavo, kad pranešimą apie sužalotą vaiką gavo iš policijos pareigūnų.

Apie šį jautrų įvykį vaiko teisių gynėjai sužinojo iš policijos, tad reaguodami susisiekė ir pabendravo su vaiko tėvais bei šiuo metu aiškinasi, kokia pagalba šeimai, kurioje auga vienintelis vaikas, būtų reikalingiausia. Anksčiau minėtai šeimai vaiko teisių pagalbos nėra prireikę.

Vaiko teisių gynėjų žiniomis, šis įvykis – nelaimingas atsitikimas. Vaiko tėvai pranešė, jog mažylis šiuo metu jaučiasi gerai, jo sveikata rūpinasi medikai. Vaiko teisių gynėjai linki vaikui kuo greičiau sustiprėti“, – teigė L. Baranauskienė.

Taip pat Vaiko teisių gynėjai primena, kad siekiant pasirūpinti kasdieniu vaikų saugumu, tėvams ir kitiems suaugusiesiems svarbu nuolat išlikti budriems ir dėmesingiems.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją