Vidudienį Kabelių užkardos pasieniečiai, patruliuodami Kabelių kaimo (Varėnos r.) apylinkėse, prie valstybės sienos su Baltarusija miškingoje teritorijoje aptiko į polietileno plėvelę įvyniotą ryšulį. Prie jo buvo likusi meteorologinio baliono atplaiša.

Ryšulyje VSAT pareigūnai rado 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dar du kontrabandiniai kroviniai tą patį pirmadienį pateko į Kapčiamiesčio užkardos pasieniečių rankas.

Stebėdami Nemunu einančios valstybės sienos su Baltarusija ruožą ties Diržų kaimu (Druskininkų sav.), VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į melduose įstrigusį įtartiną objektą. Priplaukę tarnybine valtimi, parvilko jį į krantą. Paaiškėjo, jog tai – sandariai supakuotas 19 litrų talpos plastikinis butelis. Jo viduje buvo 180 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kontrabandinės cigaretės

Antrasis „plaustas“, kurį Kapčiamiesčio pareigūnai pastebėjo nešamą srovės ties Bugiedos kaimu (Lazdijų r.), atrodė kitaip. Tai buvo juoda polietileno plėvele sandariai apvyniotas paketas, pritvirtintas prie stačiakampio formos metalinio rėmo, kurio kampuose – keturi metaliniai sparnai. Šie kontrabandininkų „patobulinimai“ srovės nešamam baltarusiškų rūkalų siuntiniui turėjo padėti įveikti vandenyje pasitaikančias kliūtis. O plūdrumui reguliuoti prie šios sudėtingos konstrukcijos buvo pritvirtintas betoninis blokelis.

Šiame krovinyje VSAT pareigūnai rado 1 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kontrabandinės cigaretės

Kontrabandinės cigaretės, kaip bešeimininkis turtas, laikinai saugomos minėtuose VSAT Varėnos pasienio rinktinės padaliniuose.

Kabelių pasieniečių perimtu meteorologiniu balionu iš Baltarusijos atskraidinto kontrabandos krovinio ir Kapčiamiesčio pasieniečių iš Nemuno išgriebtų cigarečių vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 8 666 eurai.

Kontrabandinės cigaretės

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją