Karuselę saugo policija

Policijos pareigūnai iškart po įvykio atidžiai patikrino karuselę „Aštuonkojis“. Atlikus patikrą ėmė aiškėti, kad ne visuomet gerai užsifiksuoja karuselėje esanti apsauga, nors užrakto spragtelėjimas girdisi. Kelis kartus buvo sunku atrakinti užraktą, kelis – apsauga atšoko stipriau pastūmus rankomis.

Sekmadienio vakarą dauguma atrakcionų jau buvo išmontuoti, tačiau kol vyksta tyrimas, karuselė „Aštuonkojis“ paliktas vietoje, o skaudžią nelaimę primenančią pramogą saugo policija.

Karuselę Klaipėdoje saugo pareigūnai

Tyrimas dėl nelaimės dar vyksta, tačiau teritoriją stebinčios kameros, anot artimųjų, neleidžia aiškiai matyti, kaip ir kodėl įvyko nelaimė.

„Sulaukėme labai daug žmonių reakcijų, labai daug palaikymo, esame labai jiems dėkingi. Sulaukėme pranešimų iš žmonių, kurie suposi tomis pačiomis karuselėmis, kurie sakė, kad atramos klibėjo, jie taip pat nesijautė saugūs, jautė baimę. Sulaukėme ir labai daug žmonių pranešimų, kad jie matė tą iškritimo momentą, matė, kaip krito vaikas ir iškart krito senelis. Tą patį sakė senelis – kai krito vaikas, jis bandė gaudyti, tačiau juos tiesiog išsviedė iš karuselės, – pasakoja artimieji. – Vaikas tiktai negalėjo atsidaryti karuselės apsaugos, mes turime ir nuotraukas, kad berniukas sėdėjo kitoje pusėje, nei buvo apsaugos užraktas“.

Šventės dalyvių prašo pagalbos: gal užfiksavote nelaimę?

Miesto kameros užfiksavo kritimo momentą, tačiau įrašas nėra aiškus. Sužaloto vaiko ir vyro artimieji atviri – net pareigūnai neslepia, kad stipriausias argumentas byloje butų vaizdo įrašas, kuriame būtų matoma karuselė iš arti būtent tuo metu, kai įvyko nelaimė. Anot artimųjų, tokios medžiagos jie dar nesulaukė, o ar policijai kažkas pateikė vaizdo įrašą, jie kol kas nežino.

„Prašome tų, kurie dalyvavo šventėje, galbūt kažkas filmavo savo artimuosius karuselėje. Turime vilties, kad kažkas grįžęs po šventės peržiūrės savo įrašus telefone ir, galbūt, bus užfiksavęs tą nelaimės momentą“, – sako sužaloto vyro duktė.

Medikų rankose esantis berniukas ir vyras buvo operuoti. Abiejų būklė stabili, laimei, pavojaus gyvybei nėra. Tačiau laukia ilgas gijimo kelias, vyras patyrė kelis lūžius, artimieji sako, kad laimingo atsitiktinumo dėka seneliui ir anūkui nebuvo pažeistas stuburas, jie nepatyrė mirtinų sužalojimų, nors nukritę atsidūrė tarp besisukančių karuselių.

„Pirmieji atskubėjo maltiečiai. Jie ėmė tvarstyti žaizdas, suteikė pirmąją pagalbą iki atvyko medikai. Nors žinau, kaip reikia elgtis, kai reikia pirmosios pagalbos, ištikus nelaimei, mane tiesiog sukaustė. Po operacijos tėtis buvo reanimacijoje, jis stebimas dėl daugybinių kūno sužalojimų. Lūžo šonkauliai, operuota ranka dėl daugybinių lūžių“, – dalijasi moteris.

Nukentėjusio berniuko ir vyro artimieji neslepia, kad jiems svarbu ne kažką nubausti, o apsaugoti kitus žmones nuo panašių nelaimių, kad karuselės prižiūrintys ir leidimus joms išduodantys asmenys atidžiau tikrintų saugumą.

„Delfi“ primena, kad nelaimė įvyko šeštadienį. Policijos departamentas informavo, kad liepos 27 d., apie 15 val. 30 min., į Klaipėdos ligoninę ir Klaipėdoje esančios Priešpilio g. pristatyti ir dėl įvairių sužalojimų paguldyti berniukas (gim. 2016 m.) ir vyras (gim. 1965 m.), kurie tą pačią dieną apie 15 val. 10 min. atrakcionų parke iškrito iš besisukančios karuselės.

Dėl nelaimės buvo surinkta medžiaga pagal LR BK 139 str. 1 d. (nesunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo).

Karuselės iš Čekijos

Nelaimės vietoje žmonės spėliojo, kaip galėjo įvykti šis įvykis, manoma, jog atsisegė vaiką saugojusi karuselės apsauga.

Čekų atvežtuose atrakcionuose viena juos prižiūrinti moteris „Delfi“ pasakojo, jog nematė nelaimės momento.

„Nesuprantu, kaip tai nutiko, ten tik pats gali atsisegti, nes tarp kojų iki saugos eina speciali apsauga. Kad tik vaikui ir vyrui viskas būtų gerai“, – su ašaromis akyse pasakojo moteris Moteris taip pat paminėjo, kad karuselės dirba daugiau nei 10 metų, o tai pirmasis toks įvykis.