Klaipėdos policijos atstovė spaudai Delfi informavo, kad apie 15.12 val. buvo gautas pranešimas, jos Klaipėdoje iš didelio aukščio nukrito vyras, jam prireikė medikų pagalbos.

Visą įvykį matęs Jūros šventės prekybininkas Delfi papasakojo kiek kitokias nelaimės aplinkybes.

Vyras teigė, kad iš karuselės (joms sukantis) iškrito vaikas, o vyras šoko iš paskos jį gelbėti. Siaubingą vaizdą pamatęs liudininkas pasakojo, jog vyrą talžė karuselių konstrukcijos.

Anot liudininko, vaikui galimai lūžo šonkauliai, ant kūnelio matėsi žaizdos. Vyras taip pat nukentėjo, jam galimai lūžo ranka. Ir vaikas, ir vyras, buvo išgabenti į ligoninę.

Karuselės iš Čekijos

Prekybininkas spėja, jog vaikui apie 11 metų, o jį gelbėjo vyresnio amžiaus vyriškis, galimai senelis.

Nelaimės vietoje žmonės spėlioja, kaip galėjo įvykti šis įvykis, manoma, jog atsisegė vaiką saugojusi karuselės apsauga.

Paaiškėjo, kad atrakcionai atvyko iš Čekijos. Viena juos prižiūrinti moteris Delfi pasakojo, jog nematė nelaimės momento. Tuo metu, kai vaikas ir vyras iškrito, karuselė sukosi paskutinį ratą prieš pat sesijos pabaigą.

„Nesuprantu, kaip tai nutiko, ten tik pats gali atsisegti, nes tarp kojų iki saugos eina speciali apsauga. Kad tik vaikui ir vyrui viskas būtų gerai“, – su ašaromis akyse pasakojo moteris

Moteris taip pat paminėjo, kad karuselės dirba daugiau nei 10 metų, o tai pirmasis toks įvykis.

Galimai netvarkinga karuselė

Įvykio vietoje dirbantys pareigūnai atliko eksperimentą. Į vaiko vietą atsisėdęs pareigūnas liepė įjungti karuseles ir patikrino, kad supantis užraktas atsirakina. Besisupant policininkui atrakinti užrakto nepavyko.

Vis dėlto, dar labiau tikrinant saugumą paaiškėjo, jog užraktai nėra tvarkingi – tai neužsisega galutinai, tai neatsisega iš vis, jie stringa.

Dėl galimai netvarkingos karuselės pareigūnai sustabdė jos darbą, neatmetama, jog ji kelia pavojų.

Liudininkai pareigūnams reiškė didelį nepasitenkinimą ir karusele, ir darbuotojais. Jų teigimu, asmuo, kuris užsega apsaugą žmonėms, tai daro neatsakingai ir atmestinai, taip pat yra galimai neblaivus.

Policininkai patikrino darbuotojo blaivumą, alkoholio matuoklis parodė nulius.

Pareigūnai dirba įvykio vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją