Penktadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai sostinės oro uoste tikrino iš Paryžiaus parskridusių keleivių dokumentus.

Tarp keleivių buvo ir 34-erių panevėžietis, už šalies įstatymų pažeidimus išsiųstas iš Prancūzijos. Nors Lietuvoje ieškomas jis nebuvo, grįžimas namo prieš pat Jonines šiam vyrui nebuvo linksmas – pasieniečiai tarp jo dokumentų rado įtarimą sukėlusį vairuotojo pažymėjimą.

Kruopščiai ištyrę šį dokumentą, VSAT pareigūnai konstatavo, kad neva Lietuvoje išduotas vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė. Pasieniečių apklausiamas vyras tikino, kad šį dokumentą esą gavęs „Regitroje“.

Panevėžietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Po apklausos jis paleistas, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo klastote pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.