Apie 20 val. feisbuke policija pasidalino informacija, kad vaikas buvo surastas.

„Berniukas surastas, pavojus jam nebegresia. Dėkojame visiems už pagalbą“, – rašo policija.

Policija „Delfi“ teigė, jog, pirminiais duomenimis, įtariamosios su vaiku nesieja giminystės ryšiai.

Vaikas rastas įtariamosios bute

Vaikas ir moteris buvo rasti Vilniuje, vėliau patikslinta, kad berniukas surastas netoli Šiaurės miestelio, Verkių gatvėje esančiame daugiabučiame name.

Pirminiais duomenimis, įtariamoji su vaiku buvo rasti pagal pilietiško žmogaus pranešimą, pareigūnai jį tikrino ir apie 20 val. berniukui pavojus nebegrėsė.

Įvykio vietoje gyventojai „Delfi“ teigė, jog moteris yra probleminė – kabinėjasi prie vaikų, gyventojų, kelia konfliktus. Žmonės įtaria, jog ji galimai serga psichikos liga. Gyventojai jau anksčiau buvo sunerimę dėl moters elgesio, bijojo, kad gali atsitikti kažkas blogo.

Kita moteris pasakojo, jog moteris nevartojo alkoholio ar kitaip nesisvaigino. Ji bute gyvena viena.

Policija sulaikė nusikaltimu įtariama moterį, ją išsivežė GMP medikai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo.

Tėvai pasidalino jautria žinute

Socialiniame tinkle 6-mečio berniuko tėvai pasidalino padėka:

„Reiškiame didžiausią padėką iš nuo streso virpančių tėvų rankų visiems Lietuvos žmonėms! Prašome palaukti rytojaus. Tada išsamiau pakomentuosime. Mums tai gyvenimo pamoka.

Per ašaras šypsomės! Dėkojame Lietuvos Policija Medicinos darbuotojams Ramybės visiems! Saugokite vaikus!“

Dingo prekybos centre

Kaip informavo pareigūnai, 17.52 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Ozo g., prekybos centre „Akropolis“, prieš valandą dingo 6 metų vaikas.

Buvo informuota, kad nepažįstama moteris berniuką nusivedė viešojo transporto stotelės link ir dingo nežinoma kryptimi.

Socialiniame tinkle „Facebook“ moteris pasidalino, kad vaikas dingo prie „Zara“ parduotuvės. Teigiama, jog vaizdo kamerose užfiksuota, kad apie 60 metų moteris berniuką išsiveda už rankos.

Vaikas parduotuvėje buvo paliktas be priežiūros, Eltai sakė policijos atstovas.

„Vaikas buvo vežimėlyje, jis ten sėdėjo, o motina apsipirkinėjo, buvo nuėjusi į šoną kažkur 10-čiai minučių ir vaikas dingo“, – pridūrė jis.

Ieškojo gausios policijos pajėgos

Pirminiais duomenimis, vaiką nusivedė šviesių plaukų apie 60 metų moteris, ji buvo apsirengusi tamsios spalvos striuke ir tamsia kepure.

Vaiko ir moters ieškojo gausios policijos pajėgos. Informuojama, jog pareigūnai peržiūrėjo kameras, buvo pasitelktas kinologas su šunimi, buvo keliamas ir dronas.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)