Mieliau būtų teisiamas už smūgį į veidą ?

K. Kiltinavičius tvirtina, kad yra „runkelis“, kuris neturi nieko bendra su teise, tačiau tvirtina, kad ilgus mėnesius vykstantys ikiteisminiai tyrimai jį provokuoja elgtis nepagarbiai. Kaip jis pats vykdytų teisingumą?

„Pliekčiau per veidą tuoj pat. Ir tada mes ginčytumės teisminiu keliu ar aš, gindamas savo garbę ir orumą, pasielgiau teisingai ar neteisingai“, – pareiškia vyras.

Vyras dėsto, kad jo situacijoje teismai elgiasi „tyčiniai ir bukai“.

„Mūsų teisminė sistema yra viena iš pagrindinių valstybės rodiklių, kuris garantuotai ginamas valstybės, o tokia gynyba yra idiotizmas. Devyniolika mėnesių aiškinasi tokį dalyką, kuris bet kuriam trejų metų vaikui aiškus iš karto. Aš esu agronomas, kadangi mane tarkuoja, kaip runkelį, tai aš priešinuosi“, – dėstė K. Kiltinavičius.

Pravieniškėse vyras atsidūrė ne iškart. Kilęs į kovą, kaip pats teigia, dėl teisingumo, jis ne kartą siuntė įžeidžiančius laiškus, mat pasijuto nekaltai nubaustas už tai, kad kirto pervažą dar degant draudžiamam šviesoforo signalui. Metai iš metų vyras rašė vis aštresnius komentarus teisėjams, kol gavo arešto bausmę, o už nepakitusį elgesį teismai vis skyrė griežtesnes bausmes – lygtinį teistumą, o galiausiai ir laisvės atėmimą.

Įsitikinimų dėstymas atsisuko realia laisvės atėmimo bausme

Savo teisumu įsitikinęs vyras sako, kad labai pasiilgo artimųjų, atsidūręs Pravieniškėse negalėjo pamatyti iš užsienio sugrįžusios dukters ir anūkų. K. Kiltinavičius sako prašęs leidimo į namus išvykti 8 valandoms, tačiau jo prašymas nebuvo tenkintas.

Tačiau net ir šis faktas vyro nepalaužia. Vyras ir toliau keliauja į teismus ir nesijaučia kažką bloga padaręs dėl to, kad siunčia teisėjams įžeidinėjimus. Valstybės paskirtas advokatas atviras – bandė paaiškinti klientui, kad galima nuomonę išsakyti ir neįžeidžiant, tačiau kaip teigia K. Kiltinavičiaus atstovas, teismai galėjo skirti ir su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes.

Dar viena byla Palangos apylinkės teisme bus atversta spalį. Pirmas posėdis neįvyko dėl to, kad K. Kiltinavičius ir jo advokatas prašė teismo visų byloje nurodytų liudininkų dalyvavimo, nors asmenys raštu pateikė prašymus remtis jų anksčiau teiktais parodymais.

Prašė „neleisti nebaudžiamai tyčiotis“

Teismas tenkino kaltinamojo ir jo advokato prašymą ir bylą atidėjo iki spalio mėnesio. Tuo metu K. Kiltinavičius dar nebus paleistas į laisvę, tad patikino, kad ramiai palauks, kol galės pats liudytojams užduoti klausimus.

„Aš visiškai nekaltas. Aš pavyzdžiui įrodinėju, kokia yra absoliuti nesąmonė Lietuvoje. Nusikalstamas idiotizmas. Kur nors pabandykite save gerbiančioje visuomenėje pasakyti, kad visuomenė yra „tokia tai ar tokia“ - visi pasipiktintų, būčiau pasmerktas, o dabar pareiškinėju itin plačiai, visoms įmanomoms institucijoms ir nulis reakcijos. O vyksta teismai, jau trečias teismas dėl to paties, prokuroras skaito kaltinimus su tokia šypsenėle, atseit, aš protingai pasielgiau, įvykdžiau teisminį tyrimą devynis mėnesius dėl tokio dalyko ir dabar arogantiškai, abstrakčiai nuteisiu, nes pažeminai teisėją“, – ilgai trunkančiais teisiniais procesais piktinosi vyras.

K. Kiltinavičius suskaičiavo, kad per 11 ikiteisminių tyrimų jam nė karto nebuvo pateiktas kaltinimas dėl tikrovės neatitinkančios ir šmeižikiškos informacijos platinimo. O štai kaltinimų dėl nepagarbos teismui sulaukė jau ne vieną kartą.

Vyras tvirtina, kad savo veiksmų neneigia – laiškus siunčia, juos rašo sąmoningai, tačiau tvirtina, kad pareikšti kaltinimai yra pagrįstas – jis nemanantis, kad įžeidimai teismams yra nusikaltimas.

Vyras ne kartą teikė peticijas Seimo nariams. Dar 2018 metais jis reikalavo „neleisti nebaudžiamai tyčiotis“, tačiau sulaukęs bausmės ir atsidūręs Pravieniškėse už piktybinius veiksmus, K. Kiltinavičius sako esantis įsitikinęs, kad bausti turėjo ne taip.

Paskutinis Klaipėdos apygardos teismo verdiktas – už teisėjų įžeidinėjimus ne kartą bausmės sulaukęs ir išvadų nedarantis vyras nuteistas realia laisvės atėmimo bausme 2 metams ir 2 mėnesiams.