Baudžiamosios bylos duomenimis, 2023 m. birželį jaunuoliai, turėdami tikslą parduoti ar kitaip platinti psichotropines medžiagas, iš Graikijos Respublikos neteisėtai paštu parsisiuntė ir laikė labai didelį kiekį minėtų medžiagų. Nustatyta, kad kaltinamieji veikė bendrininkų grupėje – vienas nusikaltimo vykdytojo, o kitas – padėjėjo vaidmenyje. Kaip įtariama, vienas kaltinamasis veikė iš savanaudiškų paskatų, už nusikalstamos veikos padarymą siekdamas gauti pažadėtą psichotropinių medžiagų dalį.

„Tyrimo metu nustatyta, kad vaikinai iš užsienio parsisiuntė apie 12 gramų gelsvos spalvos medžiagos, apie 12 gramų rausvos spalvos skysčio, apie 1,2 gramus baltos spalvos medžiagos, kurių sudėtyje rasta psichotropinių medžiagų pėdsakų.

Bendra siuntinio vertė siekė apie 370 eurų. Bylos duomenimis, kaltinamieji už kvaišalus atsiskaitė kriptovaliuta“, – informavo prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, vienam iš kaltinamųjų paėmus siuntą iš kurjerio su joje buvusiomis psichotropinėmis medžiagomis, jaunuolis buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Baudžiamajame kodekse už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų. Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą – laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki aštuoniolikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol jų kaltumas nėra įrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją