"Rita" slenka šiaurės vakarų kryptimi šiek tiek lėčiau nei anksčiau - maždaug 11 kilometrų per valandą greičiu. Manoma, kad gaivalas pasieks sausumą netoli Luizianos ir Teksaso valstijų sienos šeštadienio rytą vietos laiku (po vidurdienio Lietuvos laiku).

Šeštadienį apie 4 valandą ryto Lietuvos laiku uragano centras buvo už 140 kilometrų į pietryčius su Sabine Paso, kuris yra Teksaso ir Luizianos pasienyje.

Prezidentas George'as W. Bushas ketina šeštadienį aplankyti Teksaso valstijos Ostino ir San Antonijaus miestus, kad vietoje sužinotų, kaip pasiruošta atremti stichijos smūgį.

Penktadienį G.W.Bushas apsilankė JAV ginkluotųjų pajėgų Šiaurės vadovybės būstinėje Petersono aviacijos bazėje Kolorado Springse, kur susipažino su uragano nuotraukomis, gautomis iš palydovų, ir situacijos raidos kompiuterinio modeliavimo rezultatais. Anksčiau G.W.Bushas penkis kartus lankėsi uragano "Katrina" nusiaubtuose rajonuose. Pasak naujienų agentūrų, už pavėluotą reakciją į "Katrinos" smūgį kritikuojamas prezidentas stengiasi žūtbūt įtikinti amerikiečius, kad šįsyk jis kontroliuoja situaciją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją