Tik į maršrutą išriedėję Reagavimo valdybos pareigūnai buvo užklupti iškvietimų gausos. Nuo sekmadienio 18 val. iki pirmadienio 5 val. Vilniaus apskrityje buvo sulaukta net 295 iškvietimų, 90 iš jų buvo susiję su smurtu, nusikaltimais asmeniui ir pavojumi gyvybei.

Joninių švenčių muštynės

Policijos pareigūnai ne kartą skubėjo į masines muštynes Joninių šventėse. Pirmasis prašymas apie konfliktavusią didelę „bandą“ žmonių buvo gautas 22 val. Naujosios Vilnios šventėje dirbę pareigūnai šaukėsi kolegų pagalbos, nes situacija tapo nevaldoma, sužvėrėję šventės dalyviai talžė vienas kitą. Atvykus gausiam pastiprinimui, pagrindiniai mušeikos pasišalino, pretenzijų niekas niekam nebeturėjo.

Netrukus pranešta ir apie Rudaminos Joninių šventėje įvykusias muštynes. Neatsiliko ir Elektrėnai – 22.28 val. informuota, kad šventėje, prie lauko tualetų, 8 asmenys mušasi. Dėl iškvietimų kiekio ekipažas užtruko, o kai atvažiavo, mušeikų jau nebuvo.

Vilniuje taip pat neapsieita be „snukiadaužio“. Genių g., apie 23.56 val., susimušė apie 20 žmonių, trys iš jų nukentėjo. Atvykus konfliktas buvo nurimęs. Nukentėjusiems tarnybos suteikė pagalbą.

Muštynės prie barų

Joninių naktį žmonės „kumščius paleido“ ir prie barų. 2.24 val. informuota, kad Visų Šventųjų gatvėje, prie „Bukowski“ baro, mušasi 5 jaunuoliai, šie bandė pulti ir pranešėją. Atvykę pareigūnai nukentėjusių nerado, o aplinkiniai teigė, kad susimušė Lietuvos ir Baltarusijos piliečiai, kurie išsiskirstė į skirtingas puses.

2.51 val. tarnyboms paskambinęs pilietis papasakojo, kad jo draugą Gedimino pr., prie baro „Mr. Pub“, sumušė nepažįstami asmenys, kurie pasišalino nežinoma kryptimi. Jis pranešė, jog reikia ir medikų pagalbos, kadangi nukentėjusiajam kraujuoja iš galvos.

Paaiškėjo, kad neblaivus vaikinas konfliktavo su kitais žmonėmis, o galvą prasikirto krisdamas ant grindinio. Jį medikai išsivežė į ligoninę.

Rastas mirusio jaunuolio kūnas

Vėlų sekmadienio vakarą, apie 23 val., tarnybos sulaukė sunerimti privertusio pranešimo – žmogus informavo, kad Gerosios Vilties gatvėje ant žemės guli sužalotas vyras, galimai iškritęs iš daugiabutyje esančio aukšto. Netrukus paskambino ir vyras, kuris teigė, kad iškrito jo sūnus.

Atvykę ekipažai išsiaiškino, jog iš 5 aukšte esančio buto iškrito jaunas vaikinas – 20 metų jaunuolis. Medikai nelaimėliui padėti jau niekuo nebegalėjo ir konstatavo jo mirtį. Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Joninių naktis 2024

Pareigūnus pasiuntė „na**ui“

Apie masines muštynes sulaukta pranešimo ir 23 val., informuota, jog Rastinėnuose mušasi 8 asmenys.

Atvykę pareigūnai pavėsinėje prie prūdo pastebėjo kompaniją, kuri šventė Jonines. Visi asmenys buvo neblaivūs, aiškino, jog jokių muštynių nebuvo, tačiau paaiškėjo kiek kitokios aplinkybės. Viena šeima – motina, tėvas ir 16-metis jų sūnus, prasitarė, kad švenčiant buvo konfliktas su kaimynystėje gyvenančiu vyru, tačiau pretenzijų niekas neturi.

Patikrinus tėvų blaivumą, motinai nustatytas 2,04 prom. girtumas, o vyrui 2,13 prom. Dėl nederamo tėvų elgesio buvo informuoti Vaikų teisių gynėjai, kurie paauglį perdavė kaimynei.

Minimas tėvas elgėsi neadekvačiai, nesiorientavo aplinkoje ir pareigūnus ėmė įžeidinėti – vadino „lo*ais“ ir aiškino „eiti na**ui“, po šių negražių pasisakymų pilietis buvo „apdovanotas“ protokolu.

Santykius aiškinosi ir poros

Alkoholis šventinę naktį paveikė net ir poras. Apie 1.50 val. moteris informavo apie konfliktą ir smurtą Vilniuje, Taikos g. Pareigūnus pasitiko neblaivi (2,84 prom.) pranešėja, ji parodė į išmėtytus ir išdaužytus daiktus bei nurodė, kad tai padarė jos sugyventinis. Taip pat gerai įkaušęs (nustatytas 2,05 prom. girtumas) vyras nesutiko su kalte ir pateikė visiškai kitokią versiją.

Iš pradžių teigusi, jog mylimasis prieš ją nesmurtavo, vėliau moteris persigalvojo ir papasakojo apie smūgį į veidą. Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes, o vyras buvo išprašytas iš namų.

Į žymiai rimtesnį smurtą pareigūnai vyko apie 3 val. Persigandusi moteris tarnybas informavo, kad Švenčionių r. esančiame kaime vaiko tėtis ją sumušė, smaugė bei voliojo po žemę. Pranešta ir apie namuose esančią jų 6 metų dukrą.

Paaiškėjo, kad abu konflikto dalyviai neblaivūs: vyrui nustatytas 1,34 prom. girtumas, o moteriai – 0,99 prom.

Nukentėjusioji atskleidė smurto aplinkybes – konflikto metu vyras kelis kartus trenkė jai per veidą, nuvertęs ant žemės prispaudė ir rankomis spaudė kaklą, o moteris savo mylimajam apdraskė veidą bei jį apspardė. Laimė mergytė konflikto nematė, nes miegojo kitame kambaryje.

Susipyko dėl šiukšlių

20.23 val. policininkai vyko į Akmeniškių k. Buvo informuota, kad pas pranešėją į kiemą atėjo trys neblaivūs vyrai ir grasina nužudyti, vyksta konfliktas.

Atvykusiems pareigūnams buvo paaiškinta, kad su kaimynais kyla konfliktai dėl bendrijos šiukšlių dėžių ir į jas mėtomų šiukšlių. Anot pranešėjo, šį kartą kaimynai atėjo į jo šeimos sodybą, kur pradėjo konfliktuoti dėl šiukšlių ir viskas perėjo į grasinimus. Vyras teigė, jog kaimynai jam grasino sužalojimu, pasakojo, kad turi pažinčių ir su juo susidoros, kad ramiai nebegyvens.

Apie 22.29 val. tarnyboms teko skubėti ir į Tuščiaulių k. Pranešėjai teigė, kad prie Gėlos ežero asmenis užpuolė nepažįstamas vyras, kuris grasina susidoroti kirviu.

Taip pat 2.46 val. trisdešimt penkerių metų vyras patyrė nosies traumą, jis teigė, kad jį sumušė nepažįstami asmenys. Vis dėlto mušeika pasirodė įvykio vietoje ir paaiškėjo, kad nelaimėlis puikiai pažįsta įtariamąjį – nukentėjusysis yra įtariamojo sesers vaikinas.

Joninių naktis 2024

Neįprastas eismo įvykis

Prieš šventinę naktį pareigūnai gavo kiek neįprastą pranešimą apie avariją. 17.31 val. vyras informavo, kad jo sūnui važiuojant motociklu „Yamaha“ pasibaidė vadėliotojos žirgas ir nuspyrė motociklą su vairuotoju. Pranešėjas pabrėžė, jog mergina paliko motociklininkui savo „Instagram“ paskyrą ir nujojo.

Pirminiais duomenimis, 2007 metų jaunuolis vairavo motociklą, žvyrkelyje pasibaidė arklys, jis pašoko ir kliudė motociklo vairuotoją. Jaunuolis nenukentėjo. Žirgyno vadovė pažadėjo susisiekti tiek su motociklininku, tiek su vadėliotoja.

Važinėjosi su mergina ir degtinės „butelaičiu“

Neramią naktį nebuvo apsieita ir be girtų vairuotojų, pareigūnai ne kartą vyko tikrinti žmonių pastebėtas įtartinas transporto priemones. Apie 3.20 val. sulaukta pranešimo apie galimai neblaivų vairuotoją, kuris važiuoja įmonės „Citybee“ automobiliu BMW.

Pareigūnai transporto priemonę surado Nemenčinės pl., vairuotojas iš karto sukėlė įtarimų, jis aiškino, kad policininkai jį išgąsdino ir jam reikia nusiraminti. O išsigąsti buvo ko – pirmu kartu jam buvo nustatytas 1,50 prom. girtumas, antru – 1,37 prom.

Tikrindami duomenis patruliai išsiaiškino, kad girtumas ne vienintelė vyro nerimo priežastis, jis dar yra praradęs vairuotojo pažymėjimą. 2022 metais jis „linksmai“ pasivažinėjo, buvo nubaustas už chuliganišką vairavimą ir turėjo atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu. 2023 metais jis pareigūnams įkliuvo už transporto priemonės vairavimą praradus šią privilegiją. Paklausus vyriškio, kodėl jis važinėjasi neturėdamas tam teisės, jis aiškino, jog pirmą kartą apie tai girdi.

Išlaipintas vairuotojas ir jo panelė turėjo kelionę tęsti kitais būdais, jie susirinko ne tik asmeninius daiktus, bet ir degtinės „butelaitį“.

Adrenalino ieškotojai

Kiek neįprastas pranešimas buvo gautas 23.31 val. Moteris informavo, kad Rygos gatvėje, statybvietėje, ant krano yra užsilipę du girti vyrai. Į įvykį nedelsiant reagavo ir policijos pareigūnai, ir ugniagesiai.

Atvykus paaiškėjo, jog asmenys jau pasišalino. Vis dėlto, gelbėtojas užlipo į bokštą ir jį patikrino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)