Šeštadienį kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) patruliavę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavusį automobilį „Lexus RX 450h“. Jungtinėje Karalystėje registruotą visureigį vairavo toje šalyje gyvenantis 40-ies Lietuvos pilietis. Jis VSAT pareigūnams pateikė savo asmens ir automobilio dokumentus.

Patikrą atlikusiems Kalvarijos pasieniečiams abejonių kilo dėl šios 2022 m. laidos transporto priemonės identifikavimo numerio (VIN), kuriame buvo matyti pertaisyti skaičiai. Tai leido padaryti prielaidą, kad VIN – suklastotas.

VSAT pareigūnų įtarimai sustiprėjo nuėmus po priekiniu visureigio stiklu užklijuotą lipduką, slėpusį tikrąjį VIN. VSAT pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad lietuvio vairuojamas visureigis buvo pavogtas Jungtinėje Karalystėje – jo paiešką liepos 25-ąją paskelbė tos šalies teisėsaugininkai.

Prabangų visureigį vairavusį lietuvį pasieniečiai sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą apklausai.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Griežčiausia už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bausmė – šešerių metų laisvės atėmimas.

Po apklausos, vogtą, kaip įtariama, automobilį vairavęs lietuvis buvo paleistas. Jam skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Visureigis „Lexus RX 450h“ laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Jungtinėje Karalystėje pavogtas prabangus visureigis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją