Lietuvis buvo sučiuptas nusikaltimo vietoje. Kratą jo namuose surengusiai policijai jis teisinosi norėjęs kuo greičiau užsidirbti pinigų, reikalingų senelės klubo sąnario keitimo operacijai, rašo hulldailymail.co.uk.

Teismas pripažino, kad Edvinas Ulinauskas (27 m.), įsikūręs Borthwick Close gatvėje Bransholme rajone (Kingstonas prie Halo, Anglija), užsiėmė kanapių gamyba.

Harry Bradfordas, ieškovo atstovas, nurodė, kad į Borthwick Close gatvėje esančius namus policija atvyko gavusi kratos orderį dėl narkotikų. Norėdami patekti į vidų, pareigūnai buvo priversti panaudoti jėgą.

Įsigavę į vidų pareigūnai įsitikino, kad trijuose gyvenamojo būsto kambariuose auginamos kanapės: viename kambaryje buvo suskaičiuoti 28, kitame – 17, o trečiame – 18 augalų, taigi, iš viso – 63 augalai.

Pelnas didesnis nei Lietuvoje

„Vonioje buvo rasti trys tušti augalų trąšų buteliai ir kiti narkotikų gamybai reikalingi reikmenys“, – paminėjo H. Bradfordas.

E. Ulinauską pareigūnai rado sėdintį svetainėje. Jis turėjo keletą mobiliųjų telefonų.

Per policijos surengtą apklausą E. Ulinauskas akcentavo, kad nėra jokių įrodymų, jog jis užsiima narkotikų tiekimu, ir tvirtino, kad kanapes augina visai kitais tikslais. Anksčiau šis asmuo nebuvo teistas.

Pasak H. Bradfordo, probacijos tarnybai E. Ulinauskas paaiškino, kad į Angliją atvyko ketindamas užsiimti kanapių auginimu, kadangi Jungtinėje Karalystėje pelno dydis yra didesnis negu Lietuvoje, o jam žūtbūt reikėjo „greitų pinigų“, kad galėtų padėti savo šeimai.

„Jisai tikėjosi apčiuopiamos finansinės naudos“, – pakomentavo H. Bradfordas, tačiau kiek būtent buvo galima užsidirbti iš kanapių derliaus, nenurodė.

Reikėjo pinigų senelės operacijai

Rachel Scott, gynybos atstovė, atkreipė dėmesį į tai, kad informacija, turinti atskleisti E. Ulinausko motyvus, yra prieštaringa, nes atvykimo į Angliją tikslas, kaip jis pats sakė, buvo ne tik auginti kanapes, bet ir susirasti darbą.

„Į Jungtinę Karalystę jis atvyko todėl, kad jo senelei prireikė klubo sąnario keitimo operacijos, taigi, jis privalėjo gauti lėšų išlaidoms padengti. Jis vylėsi, kad Jungtinėje Karalystėje pavyks daugiau uždirbti, todėl ir atvyko“, – sakė R. Scott.

„Atvykęs į Jungtinę Karalystė jis neturėjo dirbti šalyje reikalingos vizos ir nesugebėjo rasti darbo, todėl įsitraukė į šią veiką. Jis pripažino, kad užsiėmė augalų auginimu ir tikėjosi tam tikros finansinės naudos“, – nurodė ji.

„Atlygio jis galėjo sulaukti tik tada, kai kanapės visiškai užaugs, taigi, bet kokios galimos finansinės naudos nebuvo galima tikėtis anksčiau nei po kelių mėnesių“, – toliau kalbėjo R. Scott.

„Jisai neturi teisės likti Jungtinėje Karalystėje. Jis žino, kad netrukus bus išsiųstas į Lietuvą“, – pridūrė ji.

O teisėjo pareigas einantis advokatas Ashley Serras nurodė štai ką: „Atsižvelgdamas į pasėlių dydį, atmetu teiginį, kad šiuo atveju buvo tikėtasi minimalios finansinės naudos. Ta aplinkybė, kad augalai arešto momentu nebuvo spėję iki galo subręsti, reikalo esmės nekeičia.“

„Galimybė lankytis tame bute, raktų turėjimas, taip pat mobiliųjų telefonų skaičius rodo, kad [E. Ulinauskas] žinojo apie operacijos mastą“, – reziumavo A. Serras.

Kardomajam laikotarpiui Lidso kalėjime uždarytam E. Ulinauskui buvo skirta dvejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Lietuvis Jungtinėje Karalystėje augino kanapes

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją