Tuo metu per aikštėje stovintį didelį ekraną buvo transliuojama tautinė muzika. Girti jaunuoliai bandė ją nustelbti visu galingumu įjungę visureigio grotuvą – Katedros aikštėje tautinė muzika rungėsi su rusiškomis melodijomis.

Pačiame sostinės centre jaunuoliai demonstratyviai gėrė alų ir degtinę, glėbesčiavosi ir šūkavo: „Zaj... eti litovcy!” (“Užp… šitie lietuviai!“). Greta esančią ministeriją saugantys policininkai į viešosios tvarkos pažeidinėjimą po jų langais nekreipė jokio dėmesio.

Paskui girta kompanija persikraustė prie Katedros pagrindinio įėjimo, kur nuo prasidėjusio lietaus slėpėsi didelis būrys žmonių. Čia vyrukai toliau gėrė, keikėsi ir rėkavo: „Lietuva! Landsbergis!“. Bet tik viena pagyvenusių žmonių pora išdrįso jiems pasakyti, ką galvoja apie jų elgesį.

Pereidami varpinės link jie išstumdė pasitaikiusius praeivius ir tęsė išgertuves prie bokšto. Ėmė kabinetis prie merginų – bandė kažkur nusitempti sučiupę už rankų. Ir ėmė rėkauti Vytautą Landsbergį užgauliojančius šūkius.

Katedros aikštėje jaunuoliai siautėjo gerą pusvalandį. Paskui jų linksmybes nutraukė atvažiavę policininkai. Pamačiusi pareigūnus kompanija išsisklaidė, bet kelis policininkai spėjo sučiupti.

Vienas, kuris buvo nustvertas su nugertu degtinės buteliu rankoje, buvo nuvežtas į komisariatą. Ten jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją