Anot teismo pranešimo, 3 kartus teistas Juras Marozas ir net 18 kartų teistas Antanas Vasiliauskis 2023 m. gruodžio 16 d. apiplėšė Kauno Šv. Kryžiaus (karmelitų) bažnyčią.

Būdami neblaivūs, plėšikai peiliais grasino nukentėjusiajam, liepė atrakinti bažnyčios raštinės duris bei atiduoti ten buvusius pinigus. Taip jie iš bažnyčios raštinės pagrobė 100 eurų, priklausančių bažnyčiai ir 595 eurus, priklausančius labdaros organizacijai.

Abu kaltinamieji teisme pripažino savo kaltę. Jie aiškino, kad kartu vartojant alkoholį, J. Marozas pasiūlė eiti apvogti bažnyčią, o A. Vasiliauskis – sutiko.

Nukentėjusysis teigė, jog tą dieną bažnyčioje žmonėms dalino kalėdaičius ir pastebėjęs prie aukų dėžutės įtartinai besielgusį vyrą, šį sudrausmino. Vėliau tas pats vyras nukentėjusiajam užstojo kelią ir išsitraukęs peilį liepė atrakinti raštinės duris. Paskui vienas užpuolikas stebėjo aplinką, o kitas pavogė visus raštinėje buvusius pinigus.

2024 m. kovo 12 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu J. Marozas ir A. Vasiliauskis pripažinti kaltais dėl plėšimo. Jiems paskirtos galutinės subendrintos bausmės – laisvės atėmimas 3 metams ir 4 mėnesiams.

A. Vasiliauskiui taip pat paskirta 3000 Eur bauda. Byloje taip pat tenkintas civilinis ieškinys turtinės žalos atlyginimui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją