Bylos duomenimis, 2021 metų spalio mėnesį kaltinamasis iš nenustatyto asmens įsigijo ir realizavo septyniolika netikrų 500 eurų nominalo vertės kupiūrų. Įtariama, kad netikras kupiūras jam padėjo realizuoti kaltinamoji moteris. Ji parduotuvėse pirko mažose vertės prekių, už jas mokėjo padirbtais pinigais, o grąžą atiduodavo kaltinamajam.

Kauno apylinkės teismas praneša, kad abiem teisiamiesiems pateikti kaltinimai ir dėl nusikaltimų, susijusių su apgaule įgytais vakcinavimo dokumentais. Bylos duomenimis, vyras padėdavo gauti vakcinavimo dokumentus tiems, kas nenorėjo skiepytis nuo COVID-19. Jis surasdavo žmonių, kurie svetimais vardais ir su galimai padirbtais dokumentais vykdavo skiepytis į vakcinavimo centrus.

Jo bendrininkė mažiausiai 7 kartus vyko skiepytis ir prisistatė vis kitu vardu.

Abu kaltinami ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Vyras įgijo daugiau kaip 6 g kokaino, o moters rankinėse pareigūnai rado keturis paketėlius su amfetaminu.

Porelė kaltinama dėl netikrų pinigų, narkotikų bei dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą. Vyras dar kaltinamas disponavimu suklastotu dokumentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją