Baudžiamosios bylos duomenimis, 2023 m. rugsėjo 1-osios vėlų vakarą kaltinamasis K. B. neteisėtai per Lietuvos valstybės sieną Joniškio rajone iš Latvijos Respublikos savo vairuojamu automobiliu pergabeno į Lietuvą nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčius užsieniečius. Į Lietuvą neteisėtai įvežęs migrantus, vairuotojas kurį laiką laukė, kelionę toliau tęsė rugsėjo 3-iosios vakarą.

2023 metų rugsėjo 3-iosios naktį Kalvarijos savivaldybėje Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kalvarijos policijos pareigūnai sustabdė patikrinimui K. B. ir M. P. vairuojamus du automobilius, viename iš jų rasti neteisėti migrantai.

Bylos duomenimis, priekyje automobiliu „Citroen“ važiavę nuteistieji R. A. ir M. P. lydėjo ir mobilaus ryšio priemonėmis perspėjo migrantus gabenantį nusikaltimo bendrininką K. B., ar šių pasirinktame kelionės maršrute nėra teisėsaugos pareigūnų.

Nustatyta, kad automobilyje „Peugeot“, kurį vairavo K. B., buvo gabenama penkių asmenų šeima – Irano Islamo Respublikos piliečiai – trys vaikai ir du suaugusieji. Vairuotojas už sutartą piniginį atlygį neteisėtus migrantus ketino nugabenti į Lenkijos Respubliką.

Kaltinamieji aktyviai neigė savo kaltę, užsieniečius vežęs K. B. nurodė, kad paėmė pavežti pakelėje, šalia Marijampolės, automobilius stabdžiusius asmenis, nesuprato, kad šie užsieniečiai, o nusikaltimo bendrininkai atsitiktinai važiavo paskui ir buvo sulaikyti. Kauno apygardos teismas šia teisiamųjų versija nepatikėjo ir, įvertinęs tyrimo metu surinktų duomenų visumą, tris Kybartų gyventojus pripažino kaltais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)