Kauno rajone antradienį užsiliepsnojo Lapių sąvartynas, patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD). Po pietų pranešta, kad gaisro plitimą pavyko sustabdyti.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė Eltai sakė, kad 13 val. 35 min. gaisras sąvartyne buvo lokalizuotas, ugnis neplinta.

„Toliau atliekami gesinimo darbai“, – sakė D. Vaitkevičienė.

Degė didelis sąvartyno plotas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, Kauno rajone, Lapėse, Sąvartos gatvėje, dega sąvartynas.

Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna dega didelis sąvartyno plotas, jis dar tikslinamas. Gaisrą gesinti atsiųstos gausios ugniagesių pajėgos – 6 autocisternos.

Didelis dūmų stulpas matomas net iš Kauno.

Dega Lapių sąvartynas

Į įvykio vietą išvyko aplinkos apsaugos pareigūnai. Pirminiais duomenimis dega apie 10 arų plotas sąvartyno teritorijoje. Iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija aplinkos ore atlikti kietųjų dalelių bei lakių organinių junginių matavimus. Taip pat bus atliekama artimiausių valandų teršalų sklaidos prognozė. Vėjas gaisro dūmus neša iš pietų į šiaurę.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai primena, kad gaisro dūmai gali būti pavojingi sveikatai.

Gyventojams, kurie savo aplinkoje mato dūmus ar užuodžia specifinį degėsių kvapą, patariama neiti į lauką, likus namuose – neatidarinėti orlaidžių, langų ir durų. Jei namuose yra mechaninės vėdinimo sistemos, rekuperacija ar kondicionierius, rekomenduojame sistemas išjungti.

Važiuojant pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti automobilių langus.

Kauno regioninis nepavojingų atliekų sąvartynas yra Kauno rajono savivaldybės teritorijos dalyje, 20 km nutolęs nuo Kauno miesto centro. Sąvartyno teritorija užima 37,4 ha plotą.

Netrukus žinią papildysime detalesne informacija. Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba „Delfi“ feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)