Netradiciniai metodai

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Kauno apskrities skyriaus vadovas V. Mačiulis patvirtino, kad pats nusprendė ieškoti vandalų.

Tam jis pasitelkė tris žinomus šalies aiškiaregius. Pastarieji, V.Mačiulio teigimu, pasakė, kiek vandalų niokojo patalpas, jų amžių, kada ir kokiomis transporto priemonėmis jie atvyko į V. Putvinskio gatvę.

„Kol kas nenorėčiau atskleisti, kokią istorijos pabaigą aiškiaregiai išpranašavo. Kiekvienas jų išpuolį tyrė atskirai. Dviejų iš trijų aiškiaregių pateiktos versijos sutapo“, – užsiminė V. Mačiulis, tačiau nenorėjo nieko konkretizuoti.

„Jei aiškiaregių prognozės išsipildys, vandalizmo akto kaltininką ir mane sies ryšys“, – užuominomis kalbėjo V. Mačiulis

Rado skulptūrą

„Kauno diena“ rašė, kad per langą patekę į Kauno žurnalistų namus chuliganai išdaužė viską, kas papuolė po ranka: kompiuterius, televizorius, spausdintuvą, išvertė stalčius, išmėtė seife laikytus dokumentus.

Nusikaltėliai paliko krūvą įkalčių. Spėjama, kad ranka išdaužę langą chuliganai visur pritaškė kraujo. Rasta ir daug pirštų atspaudų.

„Išdaužtus langus jau sudėjome. Pirmadienį vėlai vakare montažinėje už kėdžių radau užmestą skulptoriaus Stasio Žirgulio skulptūrą „Orfėjas“. Iš pradžių manėme, kad ir ji pagrobta. Iš tamsinto aliuminio pagaminta pusmetrinė skulptūra atrodo tarsi padaryta iš bronzos, todėl įsibrovėliams ir užkliuvo“, – pasakojo V.Mačiulis

Vertingą meno kūrinį Kauno žurnalistų namų atidarymo proga, 2000-ųjų gegužės 5-ąją, įkurtuvininkams įteikė pats skulptorius.

„Skulptūrą buvo pagriebę, bet, matyt, dėl didelių gabaritų ir svorio išeidami nusprendė neimti ir nusviedė, kur papuolė. Džiaugiuosi, kad „Orfėją“ radome“, – žvalgydamasis po tvarkomą pastatą sakė V. Mačiulis.

Krūvos įkalčių

„Antradienį Centro policijos komisariato pareigūnai gavo ekspertų ištirtą medžiagą – įsibrovėlių pirštų ir avalynės atspaudus, taip pat pagal rastą kraują nustatytą DNR. Dabar belieka nusikaltėlius surasti. Praėjusį penktadienį dėl įtarimų apie nusikaltimą buvau apklaustas ir aš“, – pasakojo V. Mačiulis.

Jis atskleidė, kad dėl šio nusikaltimo keliamos trys versijos, tačiau jų kol kas negalėjo detalizuoti. Tik užsiminė, kad šalia esančių klubų stebėjimo kameros tuo metu buvo išjungtos.

„Nežinau, ar viskas padaryta tyčia, ar atsitiktinai, dėl pramogos. Jei įsibrovėliai atėjo apkvaišę, jiems nebuvo jokio skirtumo, ką daužyti. Greičiausiai jie čia užklydo iš šalia esančių naktinių klubų. Keista, kad nepaimta brangi vaizdo kamera ar keli stipriųjų gėrimų buteliai, bet pagrobtas šakotis“, – svarstė pirmininkas.

V. Mačiulis neatmetė versijos, kad taip keršyta ir jam asmeniškai.

„Prieš metus teko dalyvauti teisme, kurį laimėjau. O kas galėtų paneigti, kad kenkta ne man?“ – klausė žurnalistas. Teisme V.Mačiulio kovojo su V. Putvinskio gatvėje esančio biurų pastato šeimininkais.