Apie nemalonų incidentą maldos namuose „Kėdainių mugei“ pranešę tikintieji sakė nieko panašaus dar neregėję. Alkoholis taip aptemdė vyrams protą, kad šie nesusivokė kur esantys ir kėlė susirinkusiųjų nuostabą bei pasipiktinimą.

„Į bažnyčią jie įsiveržė per iškilmingiausią mišių momentą – pakylėjimą. Įlėkė staiga ir nulingavo į priekį.

Prie celūno jie gal bandė priklaupti ar ką, bet vos nunugriuvo ant degančių žvakių.

Paskui ėmė laidyti replikas kunigui, bažnyčioje buvę žmonės ėmė juos raminti, tai jie ir pirštais kažką ėmė rodyti ir toliau trukdė klausytis mišių.

Vienas tai toks aršesnis buvo ir į žmonių prašymą nusiraminti nereagavo.

Keista, kad taip elgėsi ne kokie jaunuoliai, o kokių gal 40-ies metų vyrai. Tokie jau turėtų suvokti, kaip elgtis bažnyčioje.

Nežinia, kiek laiko jie taip būtų siautėję, bet kažkas iš tikinčiųjų, matyt, neapsikentė ir iškvietė policiją. Pareigūnai atėjo ir tuos apgirtusius vyrus paragino išeiti, šie nesuprato, kodėl. Galiausiai, pareigūnai abu juos iš bažnyčios išsivedė“, – pasakojo viena parapijietė.

Išgąsdino ir vaikus

Mišiose, kurių metu bažnyčioje siautėję girti vyrai, dalyvavo ne tik suaugusieji, bet ir būrelis vaikų. Šie irgi patyrė neigiamų emocijų, sakė, kad buvo nejauku klausytis šūkaliojimų.

Parapijiečiams beliko apgailestauti, kad ir vaikams teko pamatyti tokį incidentą.

Už nederamą elgesį policija surašė protokolus

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovai spaudai patvirtino, kad sekmadienį, apie 12.30 val. buvo gautas pranešimas, jog Šėtos g., bažnyčioje, du asmenys drumsčia pamaldų ramybę. Atvykę policijos pareigūnai iš pamaldų išprašė du vyrus (gim. 1979 m. ir gim. 1990 m.).

Kėdainių rajono policijos komisariate pradėtos administracinės teisenos dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo pagal 481 str. 1 d. Už tai gresia bauda nuo 30 eurų iki 140 eurų.

Pasak policijos atstovų, šie du vyrai jau buvo žinomi policijos pareigūnams. Kokius pažeidimus jie buvo padarę anksčiau, neatskleidė.