Į įvykio vietą pasiųsti arčiausiai budėję policijos pareigūnų ekipažai, Pelėdnagiuose įsikūrusi Kauno miesto Greitosios pagalbos tarnybos medikų brigada, Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir Pramonės ugniagesių komanda.

Atvykus gelbėjimo pajėgoms, įvykio liudininkai nurodė, jog apie skęstantį draugą informavo kartu su juo besimaudžiusi mergina.

Jauna moteris pasakojo, kad jos draugas tiesiog pradingo vandenyje, ji nespėjo jo išgelbėti. Jauna moteris nardė, ieškojo savo draugo, šaukėsi pagalbos.

Tuo metu paplūdimyje buvo daug žmonių. Moteriai į pagalbą puolė trys vyrai. Vienas iš jų numetė gelbėjimo ratą. Moteris pati buvo labai pavargusi, išsigandusi. Vyrai ją išgelbėjo, tačiau jos draugo jau nebuvo matyti.

Į įvykio vietą atskubėjo Kauno 5-osios komandos narų komanda. Šiuo metu vykdoma skenduolio paieška.

20.33 val. apie 30 metrų nuo kranto 5 m gylyje rastas ir iškeltas vyriškio (1997 m.) kūnas.

Pirmasis ir paskutinis pasimatymas

Ši istorija labai tragiška ir tuo, kad jaunas vyras nuskendo savo dar jaunesnės draugės akyse. Mergina plaukė kartu ir matė, kaip draugas paniro, ji bandė jo ieškoti, tačiau jis tiesiog dingo.

Ji pasakojo, kad su draugu bendrauja jau seniai, jis nėra vietinis – jauni žmonės pirmąkart susitiko ir pramogavo prie tvenkinio.

Šoko ištiktą jauną merginą namo parvežė šalia tvenkinio poilsiavusi ir kito nelaimei nelikusi abejinga moteris. Mergina labai išgyveno, buvo sukrėsta tragiško įvykio.

Ji neslėpė – pramogaujant buvo pavartojusi silpno alkoholio. Jai nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Trečiadienio rytą Kėdainių rajono policijos komisariate ją apklausė tyrėjai.

Ragina būti atidiems

Tvenkinį „iššukavę“ gelbėtojai pastebėjo,kad toliau nuo kranto jis labai pavojingas, mat čia daug skardžių, vienoje vietoje gali būti labai negilu, o už metro – gylis stipriai padidėja.

Dėl kokių priežasčių vyras nuskendo – aiškinamasi. Gal vyrą sutraukė mėšlungis, gal sutriko sveikata, o gal yra kažkokia kita priežastis, dėl ko jis paniro po vandeniu. Į visus šiuos klausimus atsakys tyrėjai.

Gelbėtojai atkreipė dėmesį, jog paplūdimyje yra gelbėjimo ratas. Jie dar kartą primena – jeigu skęsta žmogus – būtina jam mesti šį ratą. Kol vieni gelbėja žmogų, kiti tuojau pat turėtų skambinti Bendrojo pagalbos centro numeriu 112.