Inventorius vis kenčia nuo piktavalių

Šeštadienį per pietus tokį vaizdą išvydęs kėdainietis Gediminas apie tai pranešė „Rinkos aikštės“ žurnalistui. Vyras kasdien vaikšto po miesto parką ir jam darosi graudu matyti, kaip parko inventorius vis kenčia nuo piktavalių.

„Tai vieną kartą suoliukai užkliuvo, tai tilto atitvarai, o dabar dar ir tualetą apvertė. Tiesa, apvertė tik vieną. Kito neįveikė, nes jis tiesiog didesnis, masyvesnis, nes skirtas žmonėms su negalia“, – konstatavo apie įvykį pranešęs kėdainietis.

Teks tvarkyti

Biotualetą „ant kojų“ pastatys arba miesto seniūnijos darbininkai, arba juos prižiūrinti įmonė. Tačiau jau dabar aišku, kad statiniui bus reikalinga papildoma priežiūra – jį reikės išplauti, dezinfekuoti, pripilti specialaus skysčio ir vėl paruošti naudojimui. O tokie dalykai kainuoja pinigus. O kur dar žmonėms suteiktas nepatogumas?

„Gerai, kad dar kokiomis lazdomis neapdaužė ar nepadegė. Ar žmonės gali taip elgtis? Sunku žmonėmis juos vadinti“, – pyko apie incidentą pranešęs kėdainietis.

Situacija liūdina

Nors situacija miesto parke kažkiek pagerėjo teritorijoje įrengus vaizdo stebėjimo kameras, tačiau smulkesnių vandalų išpuolių vis dar pasitaiko. Tai vaikai ar jaunimas išpiešia mažosios architektūros elementus, sporto ir laisvalaikio įrangą apgadina, tai kažkas sulaužo ar išpiešia suoliukus, pridergia ar išpiešia miesto parko viešąjį tualetą, esantį netoli minareto ir kt.

Apie miesto parką kamuojančias problemas „Rinkos aikštė“ ne kartą kalbėjosi su Kėdainių miesto seniūnijos vadovais ir ilgamečiais darbuotojais.

Įvykdžius didesnius vandalizmo aktus ar padarius finansinę žalą miesto turtui seniūnija netyli, rašo pareiškimus policijai, žiūri kameras, stengiamasi nustatyti piktavalius ir juos nubausti.