Vežimą vadeliojo 31 m. moteris J. K., gyvenanti Raudonėnų kaime, Jurbarko rajone.

Eismo įvykio metu žuvo vežimu kartu su motina važiavęs dešimties metų vaikas.

J. K. dėl daugybinių lūžių išvežta į VšĮ Jurbarko ligoninę, vėliau pervežta į LSMU Kauno klinikas.

Lietuvos kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo skyriaus viršininkas Jaunius Malinauskas Lietuvos radijui sakė, kad greičiausiai dėl avarijos kalta yra vadeliotoja, kurios vežimas nebuvo pažymėtas atšvaitais.

„Šiandien dar negalime sakyti, kas yra kaltas, bet tikėtina, kad iš tikrųjų bus kaltė moteriškės, kuri vadeliojo arklį, traukiantį vežimą, ir automobilio vairuotojas prietemoje jo nepastebėjo“, - sakė jis.

„Vairuotojai turėtų būti atidesni ir atėjus žiemai suvokti, kad temsta anksčiau, kelio ir oro sąlygos nėra ypatingai palankios, prisilaikyti saugaus greičio, ne to, kuris yra leistinas, o to, kuris iš tikrųjų yra saugus ir vairuotojas bet kokiu atveju iškilus grėsmei sustabdytų savo vairuojamą transporto priemonę“, - sakė policijos atstovas.

Jurbarko šviesa praneša, kad per avariją buvo sužalota ir vežime su motina važiavusi mažametė. Liudininkai matė, kad neblaivi moteris vežimą vadeliojo arti kelio vidurio. Iki sankryžos ir posūkio į šalutinį kelią ir namų moteriai su vaikais buvo likę vos keli šimtai metrų.

"Važiavau pro šalį kaip tik tuo metu. Vaizdas buvo žiaurus, sužalota moteris aimanavo nuo sužalojimų, žuvęs vaikas jau buvo uždengtas audeklu, negyvas arklys gulėjo ant kelio. Žinau tą šeimą, jie nevengia išgerti, gyvena asocialiai", - pasakojo Jurbarko žurnalisto kalbintas Raudonės gyventojas.

Pranešama, kad tamsoje beveik nematomą kliudė du automobiliai. Po „Volkswagen Transporter“ smūgio į vežimą netrukus trenkėsi ir kompaniją žvejų vežęs „Renault Espace“.

Į avarijos vietą netruko ateiti ir žuvusio vaiko tėvas. Pasak liudininkų, vyras buvo neblaivus, rėkė, keikė policininkus, talžė sustojusius automobilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)