Tragiška avarija kelyje Šakiai-Kaunas įvyko gegužės pabaigoje. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad V. Demenius namo važiavo neblaivus. Praėjus beveik parai po eismo įvykio jo kraujyje ir šlapime buvo rasta alkoholio. Iš avarijos vietos pabėgęs ir sunkiai sužalotą paauglį palikęs pareigūnas visą naktį slėpėsi savo pažįstamų namuose.

Neatmetama galimybė, kad kol teisėsaugininkai ieškojo avarijos kaltininko, jį buvo bandoma išblaivinti. Manoma, kad ir anksčiau sveikatos problemų turėjusiam V. Demeniui dėl to ir vėl sustreikavo širdis. Kitą dieną Šalių ligoninėje atsidūręs vyras aiškino įvykio net nepastebėjęs. Vėliau prokurorams jis prisipažino sukėlęs avariją, tačiau neigė buvęs neblaivus.

Marijampolės pareigūnai pradėjo tyrimą ir dėl Šakių policininkų galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Tikrinama iki dešimties avarijos vakarą budėjusių ir nedirbusių pareigūnų. Aiškinamasi, ar V. Demeniaus kolegos nebandė nuslėpti įvykio, nes Marijampolės pareigūnams apie incidentą pranešta tik praėjus kelioms valandoms po incidento.

Avarija iš postų išvertė Šakių policijos vadovus.

V. Demenių pridengti bandė ir jo žmona. Moteris tą patį vakarą tuo pačiu automobiliu grįžo į nelaimės vietą ir nesėkmingai bandė įtikinti pareigūnus, kad ji sukėlė tragišką avariją.

V. Demenius teismo laukia Marijampolės areštinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)