Vieną po kito nužudytų moterų kūnus žmonės surado trečiadienį. Popietę buvo surastas vienos moters kūnas. Savo namuose nužudyta vieniša moteris buvo tik pradžia - pavakare rastos dar dvi nužudytos moterys. Viena jų -vieniša garbaus amžiaus moteris. Tame pačiame name buvo nužudyta ir ją lankiusi socialinė darbuotoja.

Dar viena pritrenkianti žinia pasklido po 22-os valandos vakaro. Rasta ketvirta auka.

Įtariamasis sulaikytas tą pačią dieną. Kruvino ir girto vyro iš karto nebuvo įmanoma išsamiai apklausti. Prablaivėjęs, pareigūnų duomenimis, R. Bekintis prisipažino padaręs nusikaltimus.

Trijų pareigūnų vedamas grandine surakintas vyras nepalėkė akių. Prokuroratūra teismui pateikė prašymą suimti vyrą maksimaliam galimam laikotarpiui - trim mėnesiams.

Išklausęs teismas įtariamojo, jo advokato ir prokuroro argumentus, paskelbs, kokią kardomąją priemonę skiria.

Papildyta 14.34 val.: teismas vyrą suėmė trims mėnesiams.

Tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Jūratė Tamašauskienė DELFI sakė, kad suėmimo prašymą argumentavo tuo, kad įtariamasis gali slapstytis, daryti naujus nusikaltimus. Be to, jis įtariamas labai sunkaus nusikaltimo padarymu.

Byla iškelta dėl nužudymo iš savanaudinškų paskatų, siekiant užvaldyti svetimą turtą. Pagal pareikštus įtarimus, vyrui gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Teismui tokie argumentai buvo pakankamai svarūs, tad vyrą leista suimti tiek, kiek prašė prokuratūra.

R. Bekinčio biografijoje netrūksta nusikaltimų. DELFI išsiaiškino, kad jis teistas net dvylika kartų, tarp jų - už tyčinį nužudymą.

Pastaruoju metu įtariamasis neturėjo pastovios gyvenamosios vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (748)