Mirtini šūviai paleisti į galvą

Bylos duomenimis, mirtini šūviai Klaipėdos senamiestyje nuaidėjo ankstų 2022 metų rugpjūčio 31-osios rytą. Nušautą vyrą radę pareigūnai iškart įtarė jo sutuoktinę, tačiau moteris tvirtino, kad nieko nepamena ir nė nemoka šaudyti. Ankstų rytą moteris rasta neblaivi, jai nustatyta 1,03 prom. alkoholio. Ši aplinkybė, anot prokuroro Arūno Saunoriaus, greičiausiai ir tapo griežtensės teismo skirtos bausmės pagrindu.

Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Klaipėdos apygardos teismo prašė R. Alijevai skirti realią laisvės atėmimo bausmę, moterį suimant iškart baigus nagrinėti bylą.

„Teisme prašiau skirti trylikos metų laisvės atėmimo bausmę, tai artima vidurkiui bausmė. Siūlant bausmę, pasveriamos lengvinančios ir sunkinančios aplinkybės. Šiuo atveju yra sunkinanti aplinkybė – alkoholis, ji buvo išgėrusi. Tačiau moteris anksčiau teista nebuvo, teisiama pirmą kartą. Kaip bus, jau spręs teismas“, – sakė prokuroras A. Saunorius.

Teismas paskebė, kad moteriai skiriama griežtesnė bausmė. Ji nuteisiama penkiolikos metų laisvės atėmimo bausme. Teismas konstatavo, kad mirtini šūviai paleisti į galvą iš vyrui priklausančio pistoleto. Taip pat, anot teismo, nustatyta, kad nuo 2017 metų R. Alijeva nelegaliai turėjo ir dujinį pistoletą, kuris buvo paimtas iškart po nusikaltimo.


Teismo sprendime pažymima, kad nuosprendžio vykdymas turi būti pradėtas vyldyti nedelsiant. R. Aliveja sprendimą išklausė prisijungusi nuotoliniu būdu, tad bausmės vykdymas pavedamas Vilniaus VPK pareigūnams (pagal dabartinę jos gyvenamą vietą).

Moteris kaltę neigė, ji sakė, kad nieko nepamena

Uždaruose teismo posėdžiuose nagrinėjamoje byloje buvo aiškinamasi ne tik nužudymo aplinkybės, bet ir poros santykiai iki tragiškų įvykių. Kaimynai porą apibūdino, kaip mandagią, ramią, visgi teisme liudiję žmonės pasakojo, kad sutuoktinių santykiai nebuvo tobuli. Nužudytojo bičiuliai teigė, kad tarp poros jau kurį laiką tvyrojo įtampa.

Jau teismui išnagrinėjus bylą, R. Alijeva nusprendė su „Delfi“ pasidalyti savo versija. Moteris tikino, kad sutuoktinis toli gražu nebuvęs idealus vyras, smurtavęs.

Teisme tą nurodė ir R. Alivejai atstovavęs advokatas profesorius dr. Romualdas Drakšas.

„Moteris buvo visą gyvenimą daužoma, engiama. Tą vakarą iš jos reikalavo lytinių santykių. Ji atsisakė. Tada jis sugirdė prievartavimo narkotikų, supylė į alkoholį ir ji nieko neatsimena, kas įvyko. Mes visa tai įrodinėjame ir, manau, logiškai įrodėme“, – „Delfi“ sakė moters advokatas.

Už artimo asmens, šeimos nario nužudymą baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją