Palatoje – kraujo klanai

Tragedija įvyko gegužės 31-ąją, apie 1 val. nakties, trečiajame ligoninės aukšte, kur yra įkurdintas Psichosomatinis skyrius ir Vidaus ligų skyriaus neurologijos-terapijos lovos. Vienoje palatų tuomet buvo paguldyti trys vyrai, kurių vienas – 77-erių jurbarkietis Kostas. Vyras ligoninėje jau buvo praleidęs maždaug du mėnesius ir netrukus turėjo būti išrašytas.

Policija šį įvykį registravo ir nurodo, kad 1963 m. gimęs pacientas sužalojo 1946 m. gimusį pacientą. Dėl įvykio teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d. Kitaip tariant – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

O Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Justė Vasiliauskienė redakciją patikino, kad, pirminiais duomenimis, nukentėjęs asmuo vėliau mirė ne dėl patirtų sužalojimų.

Tačiau prie policijos versijos ir klausimų keliančio elgesio dar grįšime. Būtent šios institucijos sprendimai lėmė, kad visuomenei svarbus nutikimas ilgai liko paslaptyje.

„Paguldė Kostą dėl ligos, paskui buvo įvairių komplikacijų. Jis pragulėjo du mėnesius, tačiau per porą dienų turėjo būti išrašytas. Maždaug savaitę iki tragedijos į Kosto palatą paguldė psichinį ligonį. Jo elgesys buvo akivaizdžiai neadekvatus. Nuolat lakstė, buvo neramus, naktimis tai pirmyn, tai atgal duodavosi, pats sakydavo, kad miega tik po porą valandų per parą.

Man buvo keista, kad jį paguldė su slaugos ligoniais. Kai lankydavau vyrą, tas psichinis ligonis man nuolat pasakodavo, kad esą yra trečias brolis, kvailelis, serga ir lankosi pas nervų daktarą“, – pasakojo Kosto žmona.