„Viskas įvyko akimirksniu – norėjau užstoti merginas, o buvau pats sužalotas“, – prisipažino 24 metų Eimantas G., į Vilnių studijuoti atvykęs iš Druskininkų.

Skaudų įvykį, nutikusį dar vasario 12-osios rytą, Eimantu G. teko prisiminti iš naujo – trečiadienį Vilniaus apygardos teismo teisėjas Algimantas Valantinas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje prokurorų kaltinimų dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų ir viešosios rimties sutrikdymo sulaukė taip pat Saulėtekyje gyvenantys jaunuoliai – Darius Bardauskas ir Karolis Čyžas.

Šioje byloje nukentėjusiąja yra pripažinta ir sostinėje taip pat studijuojanti Gintarė S. – per kruviną konfliktą ji taip pat buvo sužalota, tiesa, nesunkiai.

Bylos duomenimis nustatyta, kad konfliktas Vilniuje, Saulėtekyje, viešojo transporto stotelėje „Senoji Plytinė“ įvyko vasario 12-ąją, apie 5 val., kai iš naktinio klubo „Cocainn“ autobusu grįžo grupė studentų, šventusių vienos merginos gimtadienį. Tuo pačiu autobusu į namus parvažiavo ir kaltinamieji.

Stotelėje atsidūrę jaunuoliai neskubėjo skirstytis į namus – viena mergina pamatė buvusį bendradarbį K. Čyžą.

„Aš jo paklausiau, ką jis su draugu čia veikia, o jis tada manęs paprašė leisti pasimatuoti akinius – pasakiau, kad negaus, – teisme pasakojo tragiško įvykio liudytoja Gabrielė. – Tada jis lyg ir įsižeidė ir pasakė, kad galbūt elgiuosi kaip kiaulė. Tai išgirdo šalia buvęs Eimantas – jis bandė mane užstoti ir pasakė, kad galbūt jie, vaikinai, elgiasi kaip kaimiečiai.“

Šių žodžių ir tereikėjo – anot liudytojos, D. Barkauskas savo bičiuliui pareiškė, kad vaikinas pats „raunasi“ ir greičiausiai „nori į galvą“.

„Jis tada paplekšnojo Karoliui per petį ir sakė, kad vaikinas tikrai nori gauti ir ėmė eiti link jo, bet tada kelią jam pastojo Gintarė“, – prisiminė liudytoja.

„Supratau, kad tai gali blogai baigtis, todėl stojau prie Eimanto, bet Darius kumščiu trenkė Eimantui į veidą – kadangi stovėjau šalia, kliuvo ir man“, – sakė nukentėjusioji Gintarė S.

Nuo stipraus smūgio Eimantas griuvo ant grindinio. „Tada prie jo priėjo Karolis ir taip pat trenkė jam į galvą“, – prisiminė nukentėjusioji.

„Viskas įvyko akimirksniu – po pirmojo smūgio pajutau didelį galvos skausmą, o po kelių akimirkų, gavęs antrąjį smūgį, praradau sąmonę, iš komos būsenos atsibudau tik po devynių valandų ligoninėje“, – sakė nukentėjusysis.

Jis prisiminė, kad antrąjį smūgį nieko nesakęs sudavė aukštesnis vaikinas – K. Čyžas.

„Negalėjau ramiai reaguoti į tai, kaip buvo įžeidinėjamos panelės – bandžiau jas apginti“, – Eimantas patikino, kad jaunuoliai, kurių jis anksčiau nepažinojo, patys sukėlė konfliktą, nors šalia buvusios merginos ir bandė juos raminti.

„Supratę, ką padarė, tie du vaikinai tik nusijuokė, sakydami, kad štai, žiūrėk, jį (Eimantą) iškirtome, o tada dar abu suplojo rankomis ir tiesiog išėjo – nežinau, iš kur tuo metu atsirado dar kitos merginos, kurios ir iškvietė policiją ir medikus“, – sakė nukentėjusioji Gintarė.

„Mes tada buvome labai išsigandusios, Eimantui iš burnos ir ausų ėmė tekėti kraujas“, – prisipažino tragiško įvykio liudytoja Gabrielė.

Eimantui sunkią galvos traumą teko gydytis ilgą laiką – iš pradžių ligoninėje, o vėliau jis buvo išsiųstas į reabilitacijos kliniką. „Gydausi iki šiol, būna dienų, kai labai skauda galvą, kartais net prarandu atminti, nors to anksčiau niekada nebuvo“, – sakė nukentėjusysis.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti K. Čyžas ir D. Bardauskas neprisipažįsta kaltais dėl jiems inkriminuojamų nusikalstamų veikų. Teismo posėdžio pradžioje žadėjęs papasakoti savo versiją K. Čyžas vėliau persigalvojo ir atsisakė duoti parodymus. Tuo metu D. Bardauskas pateikė visiškai kitokią versiją, nei pasakojo nukentėjusieji ir įvykį mačiusi liudytoja.

Vaikinas pasakojo, kad tą rytą autobusu su draugu grįžo iš naktinio klubo.

„Važiuodami autobusu bendravome su užsieniečiais, o kai išlipome, jų paklausiau, ar nenori jie pratęsti vakarėlio, – sakė D. Bardauskas. – Tada išgirdau, kaip Eimantas garsiai ėmė priekaištauti, ko mes čia šūkaujame, sakė, kad mus abu iškirs. Nežinau, ar jis ketino mus pulti, bet tada jam Karolis kartą trenkė per veidą. Ir viskas, mes tada pasišalinome, o paskui į namus atėjo policija ir klausė, ar žinome, dėl ko jie atvažiavo. Karolis pasakė, kad žino.“

D. Bardauskas tikino, kad nukentėjusiesiems nesudavė nė vieno smūgio. „Aš net negirdėjau pokalbio nei apie akinius, nei kad kažkas kažką būtų išvadinę kiaule“, – sakė kaltinamasis.

Jeigu teisme pasitvirtins kaltinamiesiems pateikti kaltinamai, jiems grės laisvės atėmimo nuo dvejų iki dešimties metų bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (676)