Prokuratūra praneša, kad ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2024 metų vasario 17-osios pavakarę kaltinamasis rūkė suktinę, kurios sudėtyje buvo narkotinės medžiagos – kanapių.

„Tyrimo metu nustatyta, kad septyniolikmetis rūkyta suktine „pavaišino“ kitą nepilnametę. Tyrėjai taip pat nustatė, kad tas pats vaikinas po kiek daugiau nei savaitės buvo sulaikytas policijos pareigūnų, o jo piniginėje apžiūros metu buvo rastas lankstinukas su nedideliu kiekiu kanapių.

Praeityje jau du kartus teistas vaikinas savo kaltę visiškai pripažįsta“, – informavo prokuratūra.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą nedideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų be tikslo jas platinti numato viešuosius darbus arba laisvės apribojimą, arba baudą, arba areštą, o už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams – laisvės atėmimo bausmę nuo trejų iki dvylikos metų terminui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją