Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūra. Tyrimą atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyrius.

Baudžiamosios bylos duomenimis, jaunuolis kontrabandos būdu iš užsienio paštu parsisiuntė labai didelį kiekį įvairių narkotinių medžiagų (kanapių, kokaino ir kt.) bei psichotropinių medžiagų (įvairių rūšių sintetinių kanabinoidų, MDMA ir kt.).

Nustatyta, kad maždaug per pusmetį, nuo 2022 m. gruodžio iki 2023 m. gegužės, S. V. neteisėtai įsigijo apie 90 gramų psichotropinių bei daugiau nei 125 gramus narkotinių medžiagų, iš kurių daugiau nei 100 gramų sudarė kanapės.

Bylos duomenimis, kvaišalų tiekėją vaikinas susirado per Google Chrome naršyklę, interneto svetainę arba per „Telegram“ programėlę, o už nelegalias prekes atsiskaitydavo atlikdamas išankstinius mokėjimus kriptovaliuta. Vienai tokių siuntų pasiekus Kauno teritorinės muitinės prekių tikrinimo vietą, narkotinės medžiagos buvo surastos ir sulaikytos. Šių medžiagų buvo rasta ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams atliekant kratą įtariamojo namuose.

Teismas pripažino, kad kaltinamasis savo neteisėtais veiksmais padarė dvi labai sunkias, dvi sunkias, vieną apysunkę bei dvi nesunkias nusikalstamas veikas. Atsižvelgdamas į tai bei į kaltinamojo prisipažinimą teismas nubaudė S. V. 13 000 eurų bauda, kurią jis privalo sumokėti per penkiolika mėnesių.

Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją