Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, patruliavę kelyje Marijampolė–Suvalkai, ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav. patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvykstantį automobilį „Volvo S40“ su latviškais registracijos numeriais.

Automobilį vairavęs 46-erių Latvijos pilietis pasieniečiams pateikė neva Lenkijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Suklastotas lenkiškas vairuotojo pažymėjimas

VSAT pareigūnams dėl šio dokumento autentiškumo kilo abejonių. Atidžiai jį ištyrus, įsitikinta, kad pažymėjimas pagamintas ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus, ne iš polikarbonato, mikrotekstas ir holografinė plėvelė – imituoti, apšvietus ultravioletiniais spinduliais, įrašų spalva nesikeičia, rekvizitai ir jų užpildymas atlikti rašaliniu spausdintuvu. Tai leido padaryti prielaidą, kad šis vairuotojo pažymėjimas – padirbtas.

Suklastotas lenkiškas vairuotojo pažymėjimas

Latvis kategoriškai tikino, kad jo pateiktas dokumentas – tikras, neva gautas Lenkijoje, išlaikius ten teorijos ir praktinio vairavimo egzaminą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Už nusikaltimą latviui areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Sekmadienį jis buvo suimtas mėnesiui.

Automobilis „Volvo S40“ perduotas vairuotojo įgaliotam asmeniui.